Şehitlere son görev

HAKKARİ kırsalında sürdürülen iç güvenlik operasyonu sırasında, bir grup PKK'lı terörist ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Alim Keskin (31), Jandarma Astsubay Üst Çavuş Cengiz Tokur (27), Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır'ın (27) naaşları, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda gece saatlerinde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Haberler 16.07.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Ceylanl Köyüne bal Sütçüler Mezrasnda düzenlenen iç güvenlik operasyonuna katlan jandarma ekipleri, bir grup PKKl terörist ile karlat. çkan çatmada Jandarma Temen Alim Keskin, Jandarma Astsubay Üst çavu Cengiz Tokur, Jandarma Uzman çavu Süleyman Yasir Ar ehit oldu.

EHTLERE CENAZE TÖREN

ehit askerler için gece yars Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi dris Akbyk, vali yardmclar, Van Jandarma Asayi Komutan Tümgeneral Hac lba, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutan Tümgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Basavcs smet çnar, l Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Paki, kurum amirleri, askerler ve polisler katld.

MEMLEKETLERNE GÖNDERLD

ehit askerlerin Türk bayrana sarl tabutlar tören alanna getirilmesinin ardndan 1 dakikalk sayg duruunda bulunuldu. Ardndan ehitlerin özgeçmileri okundu. Okunan dualarn ardndan ehitlerin Türk bayrana sarl tabutlar helikoptere konuldu. ehit Jandarma Temen Alim Keskin, Jandarma Astsubay Üst çavu Cengiz Tokur, Jandarma Uzman çavu Süleyman Yasir Arn cenazeleri helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanna, oradan da uçakla memleketleri Nide, zmir ve Mulaya uurland. Üç ehit memleketlerinde onbinlerce kiinin katlmyla, topraa verildi.

SLAH ARKADAININ YANINA

ehit olan Tokurun cenazesi, Ahmet Hamdi Akseki Camisindeki askeri törenin ardndan defnedilmek üzere Etimesgut ilçesindeki Elvanköy Mezarlna getirildi. Burada, okunan öz geçmiinin ardndan tören mangas tarafndan sayg at gerçekletirildi.

ehit Tokurun naa, Diyarbakrn Sur ilçesindeki terör operasyonunda 2016 ylnda ehit olan silah arkada Jandarma Astsubay Seçkin çilin kabrinin yaknna defnedildi.

Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, Etimesgut Belediye Bakan Enver Demirel ile askeri yetkililer de defin srasnda ehidin ailesini yalnz brakmad.

Ana Sayfaya Git