Şemdinli davası ertelendi

Kamuoyunda "Şemdinli davası" olarak bilinen, Umut Kitapevi'ne yönelik bombalı saldırıyla ilgili yinelenen davanın 7’nci duruşması görüldü.

Haberler 28.09.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin emdinli ilçesinde Umut Kitapevine yönelik 9 Kasm 2005te yaplan bombal saldryla ilgili sank astsubaylar Ali Kaya ve Özcan ldeniz ile itirafç Veysel Atein yeniden yargland davann 7nci durumas, Van 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü

SANIK AVUKATI MÜTAALA STED

Yeniden görülen davann durumasna her 3 tutuksuz sank ile Seferi Ylmaz katlmazken, Van Barosu avukatlar durumada hazr bulundu. Sank avukat, mevcut davann 2005 ylnda baladn ve silahl kuvvetlere kumpas davas olduunu iddia ederek, müvekkilleri hakknda verilen adli kontrol tedbirlerinin kaldrlmasn istedi.

DOSYA KAPATILMAK STENYOR

Dava avukatlarndan Van Baro Bakan Yardmcs Hamza çiftçi, hükme katlan temyiz incelemesini yapan hakimlerin terör suçundan yarglanmalarnn yaanan olay ortadan kaldramayacan söyledi. Bombay atanlarn halk tarafndan suçüstü yakalandn hatrlatan çiftçi, Bu olay hiç yaanmam gibi saylmaz. Hiç kimse ölmemi ve yaralanmam gibi davranlamaz. Sanklarn bu suçu iledikleri sabittir. CMKye aykr usulsüz ilemlerin yapld iddias sanklarn suç ilemediini göstermez. Sank müdafinin bir an önce mütalaa verilmesi ve karar verilmesi talebi dosyann bir an önce kapatlmaya çalldn göstermektedir. Sanklar yönünde tutuklama karar çkarlmasn talep ediyoruz dedi.

DURUMA ERTELEND

Kararn veren mahkeme heyeti, sanklarn adli kontrolünün devamna, Ankara 16 ve 28inci Ar Ceza Mahkemelerine yazlan müzekkerelerin tekidi ve eksik huularn giderilmesi için durumay 17 Aralk 2019 tarihine erteledi.

Ana Sayfaya Git