38 şehit!

Terörün kalleşce gerçekleştirdiği saldırıda şehit sayısı, 38'e yükseldi. Yaralı sayısı 155 olurken, saldırıyı PKK'nın taşeronu TAK üstlendi.

Haberler 12.12.2016 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beikta-Bursaspor maçnn ardndan saat 22.29da, 45 saniye arayla Vodafone Arena yaknlarnda iki ayr terör saldrs meydana geldi. Saldrlarda 30ü polis 38 kii ehit olurken, 155 kii de yaraland. Türkiyeyi kalbinden vuran teröre bir kez daha lanet yadrlrken, saldry PKKnn taeron örgütü TAK üstlendi.

Beikta Vodafone Arenada, Süper Toto Süper Ligde Beikta ile Bursaspor arasnda oynanan maçn bitiminde, taraftar stad terk ettikten sonra saat 22.29da bölgedeki çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayr terör saldrs düzenlendi. lk saldr Beletepe olarak isimlendirilen yerde, seyir halindeki bomba yüklü bir aracn patlamas eklinde gerçekleti. kinci saldr ise 45 saniye sonra Maçka Parknda yine polislerin bulunduu bölgede durdurulmak istenen bir teröristin kendisini patlatmas sonucu meydana geldi.

Anadolu yakasndan bile duyulan patlamalarn ardndan olay yerine çok sayda ambulans sevk edildi. Yarallar, çevredeki hastanelere kaldrld. Terör saldrsnn ardndan Meclis-i Mebusan ile Dolmabahçe caddeleri bir süre trafie kapatld. çevrede üphelenilen paketler, olay yerine çarlan bomba imha uzmanlar tarafndan kontrollü ekilde imha edildi.

- Yayn yasa

RTÜK, Babakanlk tarafndan patlamaya ilikin geçici yayn yasa getirildiini bildirdi. çileri Bakan Süleyman Soylu, terör saldrlarna ilikin haberi TBMM Genel Kurulunda çileri Bakanlnn 2017 yl bütçesinin görümeleri srasnda ald. Babakan Binali Yldrm, çileri Bakan Süleyman Soylu ve stanbul Valisi Vasip ahini telefonla arayarak, konuya ilikin bilgi ald.

çalmalarn stanbulda sürdüren Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da terör saldrlarnn hemen akabinde Babakan Yldrm, çileri Bakan Soylu, stanbul Emniyet Müdürü Mustafa çalkan ile ayr ayr telefonla görütü. stanbul Cumhuriyet Basavcs rfan Fidan, Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Basavcvekili smail Uçar ile ayn büroda görevli 3 savc, olay yerine giderek inceleme yapt. Basavclk, terör saldrsna ilikin soruturma balatt. Salk Bakanl, stanbuldaki patlama sonrasnda hastanelerde kan ihtiyacnn bulunmadn duyurdu.

- Bakanlar stanbula geldi

Ankaradaki çalmalarn yarda kesen Soylu, Salk Bakan Recep Akda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klç stanbula geldi.

Soylu, Atatürk Havalimannda yapt açklamada, ki patlama olduu arkadalarmz tarafndan deerlendirildi. Birisi tam stadn hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beletepe denilen yerde, dieri ise Maçka Parknda. Maçka Parkndakinin canl bomba olduu deerlendiriliyor. diye konutu.

Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, Soylu, Akda, Kaya ve Klç, terör saldrlarnn meydana geldii yerde inceleme yapt, stanbul Valisi ahin ve Emniyet Müdürü çalkandan bilgi ald. Kurtulmu ve beraberindeki bakanlar, saldrda yaralananlar tedavi gördükleri Haseki Eitim ve Aratrma Hastanesi, Bezmialem Vakf Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde ziyaret etti.

Soylu, saldrda ehit olan polis memurlar için stanbul Emniyet Müdürlüünün Vatan Caddesindeki yerlekesinde düzenlenen cenaze törenine katld. Basn mensuplarna açklama yapan Soylu, yeni bilgileri kamuoyuyla paylamak için burada olduklarn belirterek, 5 ehit polis için cenaze töreni düzenlendiini söyledi.

Bakan Soylu, unlar kaydetti:

En son aldmz bilgiler çerçevesinde dün akamki menfur saldrda ehadete erimi vatan evlatlarmz 38 oldu. Bunlarn 30u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7si sivil vatandamz, birinin ise kimlii henüz tespit edilemedi. Hastanelerde 136 müahede altnda vatandamz var, 14ü youn bakmda, 5i ameliyatta.. 155 toplam hastanelerde u anda tedavi gören, bu olayla kar karya kalm, salklar için dua ettiimiz vatandalarmz var.

- 13 kii gözaltnda

u ana kadar 13 kiinin gözaltna alndn aktaran Soylu, Sabah Babakan Yardmcmz da basnla bir vesileyle paylat. Arkadalarmzn yapt deerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKKy iaret ediyor. Olayn nasl planland, ne zaman planland konusunda ve nasl yürütüldüü konusundaki çerçeve arkadalarmzda var ancak hem soruturmann yürütülmesi hem de operasyonun devam açsndan, bu konuda çok fazla deerlendirmede bulunmayacaz. diye konutu.

Soylu, tekrar millete basal dileyerek, Bu menfur ve alçak saldrlar muhakkak bizleri derinden yaralamaktadr. Ailelere ve milletimize ac vermekte ve ate düürmektedir ancak bizim sorumluluumuz kenetlenmek, birlik ve beraberlik içeresinde olmak ve ayn zamanda kar karya kaldmz bu alçakl, bu corafyada bir daha yüze çkamayacak ekilde bertaraf etmektir. Bu alçak saldrlar bizi yldrmyor. Tam tersi millet olarak kenetliyor ve bu konudaki yapmamz gerekenleri bir daha tek tek tembih ediyor. Tekrar milletimizin ba saolsun. ifadelerini kulland.

Bakan Soylu, ehitlerin yaknlarna ve millete de sabr diledi.

Bir soru üzerine Soylu, PKK, DEA ve FETÖnün hedef alan olarak Türkiyeyi kullandna iaret ederek, bu konuda güvenlik kuvvetleri dahil olmak üzere herkesin, 24 saat bu konuda tedbir almak, vatandan huzur ve güveni için çalmak, gelen istihbaratlar en üst seviyede deerlendirip milletin ve ülkenin bundan olumsuz etkilenmemesi salamak için çaba sarf ettiini vurgulad.

Soylu, Bu konuda elbetteki gerek DEA, gerek PKK gerekse FETÖnün özellikle içinde bulunduumuz süreç zarfnda Türkiyenin bu huzurunu ve istikametini bozmak için youn bir çabas var. Buna ait istihbarat her gün deerlendirilmekte ve her gün buna ait onlarca, yüzlerce tedbir alnmaktadr. Bu gördükleriniz bu tedbirlerin bir parçasdr. u anda bu konuda verebileceim bilgi bu kadar. deerlendirmesinde bulundu.

- Salk çalanlarmz üstün gayret gösterdi

Salk Bakan Recep Akda da olayn bandan beri gerek yarallarn olay mahallinden alnp hastanelere nakli, gerekse hastanelerdeki tedavi konusunda üstün gayret gösteren salk camiasnn tümüne teekkür etti.

Akda, salk camiasnn üzerine düeni mükemmel bir biçimde yaptnn altn çizerek, Bakanmzn da ifade ettiini tekrarlayabilirim. Hastanelerimizde 155 yaralmz var, bunlarn 14ü youn bakmda, 5i ameliyatta. Zaman zaman ameliyattan çkan youn bakma geçen, youn bakmdan ya da servislerden ameliyata alnan kardelerimiz var. diye konutu.

Bakan Akda, ehitlere Allahtan rahmet, yarallara ifa, yaknlarna ve millete sabr dileyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git