4 şehide tören!

Cizre ve İdil ilçelerinde PKK'lı militanların saldırıları sonucu şehit olan 2 asker ile 2 polis memurunun cenazeleri törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Haberler 11.02.2016 - 09:55 Son Güncelleme : 11.02.2016 - 09:55

ŞIRNAK merkez, Cizre ve İdil ilçelerinde PKKlı militanların saldırıları sonucu şehit olan 2 asker ile 2 polis memurunun cenazeleri 23üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Önceki gün Şırnak merkez, Cizre ve İdil İlçelerinde PKKlı teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketatarlı saldırıları sonucu şehit olan 4 güvenlik görevlisi için 23üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında cenaze tören düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, 23üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit polis Mehmet Güngördünün eşi Hülya Güngördü, şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

ŞIRNAK MERKEZDE ŞEHİT

Şırnak kent merkezinde PKKlıların devriye gezen zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü, Cizre İlçesinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Osman Yurt ile er Vedat Dolançay ile İdil İlçesinde PKKlıların Yüzsüren Hudut Karakoluna yaptıkları saldırıda şehit olan Er Arif Subaşoğlunun Türk Bayrağına sarılı cenazesi, Şırnak 23üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehitlerin özgeçmişi okunarak, dua edildi.

MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Şehit polis Mehmet Güngördünün eşi Hülya Güngördü, şehidin cenazesine sarılıp, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Şehitlerin cenazeleri silah arkadaşları tarafından dualarla helikopter pistine kadar omuzlarında taşıdı.

Daha sonra şehitlerin cenazeleri helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanına gönderildi. Şehit polis Osman Yurt Sivasa, şehit Er Vadet Dolançay Vana, şehit Er Arif Subaşoğlu Kocaeline, şehit polis Mehmet Güngördünün cenazesi ise Kayseriye gönderildi.

VANDA GÖZYAŞARI SEL OLDU

Şırnaktaki törenin ardından Vana getirilen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından Saray Merkez Camisine götürüldü. Şehidin cenazesiyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Vezir Dolançay ile kardeşlerini Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih çiftçi, Vali İbrahim Taşyapan, komutanlar ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas teskin etmeye çalıştı. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

BABANIN KÜRTçE AĞIDI

Vali Taşyapanın sakinleştirmeye çalıştığı şehidin babası Vezir Dolançay, Ben Kürt oğlu Kürtüm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım dedi. Bodrumda çalışan ve abisinin şehit haberini aldıktan sonra ilçeye gelen kardeşi Fırat Dolançay da komutanlara sarılarak, Bunların Allahı, dini, imanı yok. Allah onların yanına bırakmasın diye konuştu.

Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Dolançayın cenazesi, tekbirlerle ambulansa alınarak mahalle mezarlığına götürüldü. Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır