Görüş Bildir

4 şehide tören!

Cizre ve İdil ilçelerinde PKK'lı militanların saldırıları sonucu şehit olan 2 asker ile 2 polis memurunun cenazeleri törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

4 şehide tören!

ŞIRNAK merkez, Cizre ve İdil ilçelerinde PKK'lı militanların saldırıları sonucu şehit olan 2 asker ile 2 polis memurunun cenazeleri 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Önceki gün Şırnak merkez, Cizre ve İdil İlçeleri'nde PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketatarlı saldırıları sonucu şehit olan 4 güvenlik görevlisi için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze tören düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit polis Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

ŞIRNAK MERKEZDE ŞEHİT

Şırnak kent merkezinde  PKK'lıların devriye gezen zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü, Cizre İlçesi'nde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Osman Yurt ile er Vedat Dolançay ile İdil İlçesi'nde PKK'lıların Yüzsüren Hudut Karakolu'na yaptıkları saldırıda şehit olan Er Arif Subaşoğlu'nun Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehitlerin özgeçmişi okunarak, dua edildi.

MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Şehit polis Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehidin cenazesine sarılıp, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Şehitlerin cenazeleri silah arkadaşları tarafından dualarla helikopter pistine kadar omuzlarında taşıdı.

Daha sonra şehitlerin cenazeleri helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. Şehit polis Osman Yurt Sivas'a, şehit Er Vadet Dolançay Van'a, şehit Er Arif Subaşoğlu Kocaeli'ne, şehit polis Mehmet Güngördü'nün cenazesi ise Kayseri'ye gönderildi.

VAN'DA GÖZYAŞARI SEL OLDU

Şırnak'taki törenin ardından Van'a getirilen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından Saray Merkez Camisi'ne götürüldü. Şehidin cenazesiyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Vezir Dolançay ile kardeşlerini Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Vali İbrahim Taşyapan, komutanlar ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas teskin etmeye çalıştı. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

BABANIN KÜRTÇE AĞIDI

Vali Taşyapan'ın sakinleştirmeye çalıştığı şehidin babası Vezir Dolançay, "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" dedi. Bodrum'da çalışan ve abisinin şehit haberini aldıktan sonra ilçeye gelen kardeşi Fırat Dolançay da komutanlara sarılarak, "Bunların Allah'ı, dini, imanı yok. Allah onların yanına bırakmasın" diye konuştu.

Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Dolançay'ın cenazesi, tekbirlerle ambulansa alınarak mahalle mezarlığına götürüldü. Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi