40 FETÖ'CÜ GÖZALTINDA

Diyarbakır merkezli iki FETÖ soruşturmasında 40 kişi gözaltına alındı. Ankesörlü telefondan örgütsel talimat verdikleri belirlendi. FETÖ/PDY'ye finans kaynaklarından olan Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile irtibatlı ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 32 şüpheliden 19'u gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Haberler 01.11.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.11.2017 - 09:59

Diyarbakr merkezli 15 ilde, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik soruturma kapsamnda düzenlenen operasyonda örgütün finans kaynaklarndan olan Kimse Yok mu Dayanma ve Yardmlama Dernei ile irtibatl ve ifreli haberleme program ByLocku kullandklar iddia edilen 19 üpheli gözaltna alnd. Bir baka soruturma kapsamnda ise yönetici konumda olan baz kiilerin ankesörlü telefondan örgüt üyelerini arayarak talimat verdiklerinin belirlenmesi üzerine Diyarbakr merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda 21 asker gözaltna alnd.

FETÖNÜN FNANS KAYNAI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDYnin finans kaynaklarna yönelik balatlan soruturma sürüyor. Soruturma kapsamnda örgütün finans kaynaklarndan olan Kimse Yok mu Dayanma ve Yardmlama Dernei ile irtibatl ve örgütün ifreli haberleme program ByLocku kullandklar tespit edilen 32 kii hakknda yakalama karar çkartld.

15 L KAPSAYAN OPERASYON

Diyarbakr merkezli stanbul, Ankara, zmir, Antalya, Bursa, Malatya, Eskiehir, Gaziantep, anlurfa, Konya, Mula, Manisa, Adyaman ve Muta düzenlenen e zamanl operasyonda 19 üpheli gözaltna alnd. Dier üphelilerin yakalanmasna yönelik çalmalar devam ederken, gözaltna alnanlarn emniyetteki sorgulanmasna baland.

FETÖNÜN ASKER YÖNETCLER

Öte yandan, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnda yürütülen bir baka soruturma kapsamnda, Soruturma kapsamnda örgütte yönetici konumunda bulunan baz üphelilerin kamu kurum ve kurulularnda çalan üphelileri, büfe, market veya umuma açk ankesörlü telefon hatlarndan arayarak örgütsel talimatlar verdii tespit edildi.

ANKESÖRLÜ TELEFONLA TALMAT

Bu kapsamda Diyarbakrda bulunan baz ankesörlü telefon, büfe, market veya umuma açk sabit telefon hatlarnn HTS kaytlar incelendi. Bunun üzerine tespit edilen örgüt üyesi üphelileri hakknda yakalama karar çkarld.

Diyarbakr merkezli Ankara, stanbul, Afyon, Krehir, Gaziantep, Amasya, Manisa, anlurfa, rnak, Denizli, Konya, Ordu, Kayseri, Malatya ve Aydnda e zamanl düzenlenen operasyonda 21 asker gözaltna alnd. üphelilerin emniyetteki sorgulamasna balanld.

SRT MERKEZL SORUTURMA

Buarada, Siirt merkezli 11 ilde, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 18 zanl gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, örgütün askeri yaplanmasnn eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi ve deifre edilmesine yönelik haklarnda yakalama karar verilen 22 kiinin gözaltna alnmas için 11 ilde e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarnda 13 subay ve astsubay ile 3 öretmenin de bulunduu 18 kii gözaltna alnd. Zanllarn emniyetteki ilemleri devam ediyor. Adreslerinde bulunamayan firari 4 zanl aranyor.

FETÖNÜN ADES çN GDYOR

Vize krizi ve FETÖ elebann iade süreciyle ilgili görümeler sürerken Babakan Binali Yldrmn ABDye gidecei örenildi. Yldrmn 7-11 Kasm tarihleri arasnda ABDde olacak. Adalet Bakan Abdülhamit Gül, geçen hafta Fethullah Gülenin ABDden iadesine ilikin, iadeyi engelleyecek bir belge, prosedür, eksiklik kalmadn belirterek, Babakan Binali Yldrmn ABDye ziyaret gerçekletirebileceini söylemiti.

Ana Sayfaya Git