Görüş Bildir

40 FETÖ'CÜ GÖZALTINDA

Diyarbakır merkezli iki FETÖ soruşturmasında 40 kişi gözaltına alındı. Ankesörlü telefondan örgütsel talimat verdikleri belirlendi. FETÖ/PDY'ye finans kaynaklarından olan Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile irtibatlı ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 32 şüpheliden 19'u gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

40 FETÖ'CÜ GÖZALTINDA

Diyarbakır merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda örgütün finans kaynaklarından olan Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile irtibatlı ve şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 19 şüpheli gözaltına alındı. Bir başka soruşturma kapsamında ise yönetici konumda olan bazı kişilerin ankesörlü telefondan örgüt üyelerini arayarak talimat verdiklerinin belirlenmesi üzerine Diyarbakır merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda 21 asker gözaltına alındı.

FETÖ'NÜN FİNANS KAYNAĞI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin finans kaynaklarına yönelik başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında örgütün finans kaynaklarından olan Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile irtibatlı ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

15 İLİ KAPSAYAN OPERASYON

Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Malatya, Eskişehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya, Muğla, Manisa, Adıyaman ve Muş'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ederken, gözaltına alınanların emniyetteki sorgulanmasına başlandı.

FETÖ'NÜN ASKERİ YÖNETİCİLERİ

Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen bir başka soruşturma kapsamında, Soruşturma kapsamında örgütte yönetici konumunda bulunan bazı şüphelilerin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan şüphelileri, büfe, market veya umuma açık ankesörlü telefon hatlarından arayarak "örgütsel" talimatlar verdiği tespit edildi.

ANKESÖRLÜ TELEFONLA TALİMAT

Bu kapsamda Diyarbakır'da bulunan bazı ankesörlü telefon, büfe, market veya umuma açık sabit telefon hatlarının HTS kayıtları incelendi. Bunun üzerine tespit edilen örgüt üyesi şüphelileri hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır merkezli Ankara, İstanbul, Afyon, Kırşehir, Gaziantep, Amasya, Manisa, Şanlıurfa, Şırnak, Denizli, Konya, Ordu, Kayseri, Malatya ve Aydın'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 21 asker gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgulamasına başlanıldı.

SİİRT MERKEZLİ SORUŞTURMA

Buarada, Siirt merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 18 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün askeri yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik haklarında yakalama kararı verilen 22 kişinin gözaltına alınması için 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında 13 subay ve astsubay ile 3 öğretmenin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.  Adreslerinde bulunamayan firari 4 zanlı aranıyor.

FETÖ'NÜN İADESİ İÇİN GİDİYOR

Vize krizi ve  FETÖ elebaşının iade süreciyle ilgili görüşmeler sürerken Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD'ye gideceği öğrenildi. Yıldırım'ın 7-11 Kasım tarihleri arasında ABD'de olacak. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,  geçen hafta Fethullah Gülen'in ABD'den iadesine ilişkin, 'iadeyi engelleyecek bir belge, prosedür, eksiklik kalmadığını' belirterek, Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD'ye ziyaret gerçekleştirebileceğini söylemişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi