40 gündür kayıp!

Tunceli'de kaybolan Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları 40'ıncı gününü girerken, genç kızın hala da izine rastlanılamadı.

Haberler 14.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, 5 Ocakta kaybolan Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Gülistan Dokunun bulunmas için 40 gündür Vali Tuncay Sonel koordinesinde yürütülen arama çalmalarnda u ana kadar genç kza ulalamad.

Kentte, 5 Ocakta kaybolan ve Diyarbakrdan gelen ailesinin 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusuyla aranmasna balanlan 21 yandaki Dokunun bulunmas için ilk günden itibaren yaplan çalmalar ve gelimeler derlendi.

Doku ailesinin bavurusuyla genç kzn bulunmas için polis önce Dokunun Rusya vatanda olan erkek arkada Z.A. ve üniversitedeki arkadalarnn bilgisine bavurdu.

Kentteki MOBESE kaytlarn da incelemeye alan polis ve Tunceli l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri, genç kzn yaamna son vermi olma ihtimaline karn Uzunçayr Baraj Gölü ve göle su salayan Dinar Deresi ile çevrelerinde arama çalmas balatt.

- Genç kza ait notlar ve resmi evraklar dere kenarnda bulundu

Dere kenarnda genç kza ait baz notlar, resmi evraklar ve makas bulunmas üzerine soruturma ve aramalar bu bölgede younlatrld.

Bu srada Elazdan gelen l Emniyet Müdürlüüne bal dalgçlardan oluan kurbaa adam ekibi ile Munzur Doa Sporlar ve Arama Kurtarma Dernei (MUDAK) gönüllülerinden oluan 70 kiilik ekibin katlmyla çalmalar geniletildi.

Ekipler, bu çerçevede kentin Aktuluk ile Atatürk mahalleri arasndaki Uzunçayr Baraj Gölünün 5 kilometrelik kesiminde havadan drone, sudan da dalgçlarla arama yapt.

- Genç kz, kaybolmadan önce erkek arkada ile tartt iddias

Aramalar sürerken Dokunun days Mehmet Nurkan, gazetecilere yapt açklamada, yeeninin kaybolmadan bir gün önce erkek arkadayla tarttn ve kald örenci yurduna gitmedii için kayp bavurusunda bulunduklarn anlatt.

Ayn süreçte Uzunçayr Baraj Gölü ve Dinar Deresi çevresinde younlatrlan çalmalara, jandarma ve emniyete ait 2 dedektör köpein dnda Emniyet Müdürlüü ekipleri drone, Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlklar da uzman personeli de kameral su alt robotlaryla destek verdi. Ksa süre sonra çalmalara Jandarma Komando Özel Asayi Komutanl (JÖAK) görevlileri de katld.

Tunceli Valisi Tuncay Sonelin koordinesinde sürdürülen arama çalmalar valilik desteinde kentteki öretmenevinde misafir edilen Dokunun ailesince de takip edildi.

- Dokunun erkek arkadann evi aranp ifadesi alnd

Tunceli Cumhuriyet Basavclndan yaplan yazl açklamada, soruturma kapsamnda Dokunun bulunmas için erkek arkadann evinde arama yaplp telefon kaytlarnn incelendii aktarld.

Genç kzn son görütüü kiilerin ve erkek arkadann ifadesinin alnd, ayrca kent genelindeki kamera ve HTS kaytlar ile baz istasyonlar bilgilerinin incelendii belirtilen açklamada, ayn çerçevede ehir giri çklarndaki Plaka Tanma Sistemi (PTS) kaytlar incelenerek, Dokunun il dna çkp çkmadnn belirlenmesine çalld kaydedildi.

- Dokunun ailesi arama çalmalar hakknda bilgilendirildi

Valilikten yaplan açklamada ise genç kzn Uzunçayr Baraj Gölü ile Dinar Köprüsü civarnda AFAD, emniyet, jandarma ve Deniz Kuvvetleri Komutanlmza bal su alt ekiplerince görüntüleme cihazlar ve dier ekipmanlarla titizlikle arand ve ailesinin çalmalar hakknda skça bilgilendirildii vurguland.

Dokunun bulunmas amacyla gerçekletirilen çalmalara Tunceli l Emniyet Müdürlüünde görevli 64 özel harekat polisi de katlp arazide arama yapt.

Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, Tunceli Baro Bakan Kenan çetin ile baroda açklama yaparak, kardeinin akbetinin bir an önce aça çkarlmasn beklediklerini söyledi.

- Genç kzn ailesi, odasnda bulduu intihar mektubunu savcla teslim etti

Dokunun ailesi aramalar sürerken genç kzn kald örenci yurdundaki odasnda bulduu bir intihar mektubunu savcla teslim etti.

- Gülistan Dokunun görüntüleri ortaya çkt

Aramalara ramen bulunamayan Gülistan Dokunun, 5 Ocakta erkek arkada Z.A. ile bir kafenin önünde buluup konutuu güvenlik kameralarna yansyan görüntüleri ortaya çkt.

Genç kzn Z.A. ile bir süre konutuktan sonra saat 11.19da yanndan ayrlp bir caddeden karya geçerek saat 11.29da bindii minibüs ile buradan uzaklat belirlendi.

Basavclkça derinletirilen soruturmada ise Dokunun ve erkek arkada Z.Ann telefon görümelerini içeren HTS kaytlar incelendi. ncelemede, 5 Ocakta saat 12.25te Dokunun telefonundan sinyalin kesildii ve ayn gün 16.24te döküme yansyan 4 saniyelik görümenin ise teknik bir hata olduu saptand.

Soruturma ve aramalar devam ederken Dokunun kaybolduu 5 Ocakta Elazdan Tunceliye giden özel bir araç sürücüsü, aracnn kamerasna yansyan görüntüleri savcla teslim etti.

- Dokunun son görüldüü yer baraja su salayan dere üzerindeki viyadük

PTSnin incelenmesiyle ayn gün saat 12.24te bölgeden geçen aracn kamerasna yansyan görüntüde, saat 12.25te Dinar Deresi üzerindeki Sar Saltuk Viyadüündeki bariyerlerin arasnda bir kiinin oturduu saptand.

Görüntüler ve Dokunun HTS dökümlerini inceleyen savclk, genç kzn aracn bölgeden geçtii gün saat 12.25te telefonundan sinyal kesilmesini de dikkate alarak, görüntüdeki kiinin Doku olduu üzerinde younlat.

Soruturma kapsamnda, Dokunun kafe önünde bulutuu Z.A. ile yapt görümelerin içeriinin dudak okuma yöntemiyle çözülmesi için konutuklar ana ilikin görüntüler Ankaraya gönderildi.

Ayn süreçte ortaya çkan bir baka görüntüde, Dokunun olay öncesi Z.A. ile konuup ayrldktan sonra kara yolunun karsna geçip bir süre telefonla görüüp ardndan yolcu tamacl yapan bir minibüse binip bölgeden ayrld saptand.

- Genç kz, Vali Sonel, savclk ve ekiplerin tüm çabalarna ramen 40 gündür bulunamad

Bu deliller nda, kar ya ve souk havaya ramen dalgçlar baraj gölünde, dier ekipler de kyda 40 gündür arama çalmas gerçekletirdi. Vali Sonel de zaman zaman bölgeye gelerek çalmalar takip edip yetkililerden bilgi ald.

u ana kadar çalmalara bata Tuncelideki polis ve jandarma ekipleri ile AFAD görevlilerinin yan sra Elaz, Bitlis, anlurfa ve Adyaman emniyet müdürlüklerinde görevli dalgçlar, Ankara, stanbul, zmir, Malatya, Manisa, Diyarbakr, Ordu, Denizli, Kahramanmara ve Konya Büyükehir Belediyeleri tfaiye Dairesi bakanlklarna bal su alt arama kurtarma görevlileri, Kayseri Türkuaz Doa Sporlar ve Arama Kurtarma Dernei dalgçlar ile Deniz Kuvvetleri Komutanl ve Diyarbakr, Van Jandarma Arama Kurtarma (JAK) personeli, JÖAK, özel harekat polisleri ve dedektör köpekleri, MUDAK üyeleri ve askeri helikopter destek verdi.

Dokunun bulunmas için bugün yaplan çalmalara ise AFAD görevlilerinin yan sra Adyaman Emniyet Müdürlüünden gelen dalgç polisler, Ankara Büyükehir Belediyesi tfaiyesi dalgç ekipleri ile Diyarbakr JAKa bal su alt ekipleri katld.

Souk hava yüzünden bugün Uzunçayr Baraj Gölünde dal yapamayan ekipler, botlarla baraj gölü yüzeyinde ve çevresinde sürdürdüü arama çalmalarndan da bir sonuç elde edemedi.

Dokuyu bulmak için yaplan çalmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git