44 kişi adliyede

DTK soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Jin News editörü Roza Metina’nın da bulunduğu 44 kişi adliyeye sevk edildi.

Haberler 24.11.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn yasama organ olduu iddia edilen Demokratik Toplum Kongresiyle ilgili yürütülen soruturma kapsamnda geçtiimiz hafta gözaltna alnan ve bir ksm ilk ifadelerinden sonra serbest braklan kiilerden 44ü dün öleden sonra Adliyeye sevk edildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan Demokratik Toplum Kongresine (DTK) dönük yürütülen soruturma kapsamnda 20 Kasmda 101 kii hakknda yakalama karar çkarlmt. Ayn gün sabah saatlerinde Diyarbakr merkezli stanbul, zmir ve Adyamandan bir çok adrese polislerce basknlar düzenlendi. Baskn sonucu 24ü avukat olmak üzere 72 kii gözaltna alnd. Emniyetteki ifade ilemlerinin ardndan 22 avukat ayn gün içerisinde serbest brakld.

ADLYE SEVK EDLDLER

Soruturma kapsamnda gözaltna alnan 6 kiinin de Cumartesi günü emniyetteki ilemlerinin ardndan serbest brakld örenildi. 4 gündür Diyarbakr Emniyet Müdürlüünde tutulan ve aralarnda Jin News editörü Roza Metinann da bulunduu 44 kii ise ifade ilemlerinin tamamlanmas üzerine bugün adliyeye sevk edildi. 44 kiinin savclkta ifadeleri alnmaya devam ediliyor.

KAYA SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan Rosa Kadn Dernei Bakan Adalet Kaya, adli kontrol artyla sevk edildii sulh ceza hakimlii tarafndan serbest brakld.

TTB MERKEZ KONSEY

Öte yandan, Türk Tabipleri Birlii Merkez Konseyi ve Diyarbakr Tabip Odas, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. eyhmus Gökalpn gözaltna alnmasna ilikin oda binasnda basn açklamas gerçekletirdi. Açklamaya, TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan ve yöneticiler katld.

BU LEM VCDANA AYKIRIDIR

TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. eyhmus Gökalp serbest braklsn balkl açklamay okuyan Tabip Odas Bakan Elif Turan, Gökalpn 20 Kasm günü saat 05.00 sularnda gözaltna alndn hatrlatt. Dr. eyhmus Gökalp adresi ve iyeri bilinen bir hekim olarak savcla çarlmas halinde ifade verebilecek durumdayken, insani haklar gözetilmeden sabahn erken saatlerinde yaplan bu ilemi knayan Turan, Bu ilem vicdana aykrdr. Pandemi döneminde hekimlerin izinleri, istifalar ve emekliliklerine bile yasak getirilirken, bir hekim olan Dr. Gökalpn salk hizmeti vermekten alkonularak 3 gündür gözaltnda tutulmas akl tutulmasndan baka bir ey deildir. Pandemi döneminde gözalt ortamnn koullar da göz önüne alndnda, Dr. Gökalp ve beraberindekiler salk sorunlar yaamalar halinde sorumluluk bu ilemleri yapanlarn olacaktr. Daha önce de benzer gözaltlarda da gözaltna alnan kiilerin Covd-19 hastalna yakaland unutulmamaldr dedi.

Ana Sayfaya Git