5 kentte yer bulamayan korona hastası yaşamını yitirdi

Koronavirüse yakalanan ve sağlık durumu ağırlaşan Şeref Yıldız, Diyarbakır, Mardin, Batman, Elazığ ve Urfa’daki tüm hastanelerde “Boş yer yok” denilerek kabul edilmediği için yaşamını yitirdi.

Haberler 28.07.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda koronavirüs (Kovid-19) vakalarndaki art nedeniyle pandemi hastaneleri dolarken, hastanelerin yat yaplmas gereken birçok kiiyi geri çevirdikleri belirtiliyor. Testi pozitif çkan ve kaldrld özel bir hastanede salk durumu arlaan eref Yldz adl yurttan, entübe odasnda solunum destek cihazna balanmas için kentteki Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinin arand ifade edildi.

HASTANELERDE YER YOK

Bavurular yaplmasna ramen doluluk oran gerekçe gösterilerek Yldzn tedavi altna alnmad kaydedildi. Yldzn yaknlar ve milletvekillerin, Diyarbakr bata olmak üzere Mardin, Batman, Elaz ve Urfa gibi kentlerde bulunan tüm hastaneleri arad, fakat kendilerine Youn bakm üniteleri dolu, bo yer yok diye yantlar verildii örenildi. Giriimlerin sonuç vermemesi üzerine eref Yldz, bulunduu özel hastanede dün akam saatlerinde yaamn yitirdi. Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi morguna kaldrlan Yldzn cenazesi, dün Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git