5 kentte yer bulamayan korona hastası yaşamını yitirdi

Koronavirüse yakalanan ve sağlık durumu ağırlaşan Şeref Yıldız, Diyarbakır, Mardin, Batman, Elazığ ve Urfa’daki tüm hastanelerde “Boş yer yok” denilerek kabul edilmediği için yaşamını yitirdi.

5 kentte yer bulamayan korona hastası yaşamını yitirdi

Diyarbakır'da koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle pandemi hastaneleri dolarken, hastanelerin yatışı yapılması gereken birçok kişiyi geri çevirdikleri belirtiliyor. Testi pozitif çıkan ve kaldırıldığı özel bir hastanede sağlık durumu ağırlaşan Şeref Yıldız adlı yurttaşın, entübe odasında solunum destek cihazına bağlanması için kentteki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’nin arandığı ifade edildi.

HASTANELERDE YER YOK

Başvurular yapılmasına rağmen doluluk oranı gerekçe gösterilerek Yıldız’ın tedavi altına alınmadığı kaydedildi. Yıldız’ın yakınları ve milletvekillerin, Diyarbakır başta olmak üzere Mardin, Batman, Elazığ ve Urfa gibi kentlerde bulunan tüm hastaneleri aradığı, fakat kendilerine "Yoğun bakım üniteleri dolu, boş yer yok" diye yanıtlar verildiği öğrenildi. Girişimlerin sonuç vermemesi üzerine Şeref Yıldız, bulunduğu özel hastanede dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.  Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Yıldız'ın cenazesi, dün Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz