5 şirkete üretim izni verildi! Koronavirüs tedavisinde kullanılacak

Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında yer alan Remdesivir ilacının üreticisi Gilead Sciences, şirketinin, diğer şirketlerin ilacı uluslararası üretmesine izin vermek için anlaşma yaptığını duyurdu.

Haberler 14.05.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs tedavisinde kullanlan ilaçlar arasnda yer alan Remdesivir ilacnn üreticisi Gilead Sciences, irketinin, dier irketlerin ilac uluslararas üretmesine izin vermek için anlama yaptn duyurdu.

ÜRETM ZN BE RKETE

Koronavirüs tedavisinde kullanlan Remdesivirin üreticisi Gilead Sciences,127 ülke için remdesivir üretmek üzere 5 ilaç üreticisi ile anlatn duyurdu. Web sitesinde yer alan bilgilere göre, Gileadn, Hindistan ve Pakistan merkezli üreticilerle anlamalar imzalad belirtildi. irketlerin kendi fiyatlarn belirleyebileceini söyleyen Gileada göre, anlamalar irketlere ilac çounlukla düük ve düük orta gelirli ülkelere datmasna imkan veriyor.Üreticilerin, ayn zamanda u an için Gileada telif ücret ödemek zorunda kalmayacaklar, ancak Covid-19u tedavi etmek ya da önlemek için baka bir ilaç ya da ann onaylanmas veya Dünya Salk Örgütünün (DSÖ) uluslararas endie halindeki halk sal acil durumunun bittiini ilan etmesi durumunda bunun deiebilecei ifade edildi.

Ana Sayfaya Git