5 yılda 11 bin intihar

Sağlık Bakanlığı, son 5 yılda 137 bin 720 kişi intihar girişiminde bulundu, 11 bin 387 kişi yaşamını yitirdi.

Haberler 12.08.2021 - 02:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Salk Bakanl tarafndan açklanan veriler, son yllarda Türkiyede intihar vakalarndaki art gözler önüne serdi. Salk Bakanl, son 5 ylda 137 bin 720 kiinin intihar teebbüsünde bulunduu ve 11 bin 387 kiinin intihar sonucunda hayatn kaybettiini bildirdi.

5 YILDAK NTHAR VAKALARI

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Bilgi Edinme Yasas kapsamnda Salk Bakanlna bavurarak son 5 yllk intihar vakalarn sordu. Bakanlk, son 5 ylda 137 bin 720 kiinin intihar teebbüsünde bulunduunu ve 11 bin 387 kiinin intihar sonucunda hayatn kaybettiini bildirdi.

Bavurusunu ve bakanln yantn paylaan Ali Haydar Hakverdi, Her bir intihar vakasnn alt metni farkl öykülere dayansa da birçounun ortak noktasnn içine dütükleri ekonomik skntlar olduunu görüyoruz dedi. Hakverdi konu ile ilgili yapt açklamada Türkiyede artan intihar vakalar konusunda unlar söyledi:

NTHARLARIN NEDERLER?

Maalesef intihar ya da giderek dümekte. Büyükehirlerde ve genç nüfusta artan intihar vakalar, ülkede yaanan birçok problem ve skntlar iaret etmektedir. Artan ekonomik kriz ile beraber yaanan hayat pahall, geçim sknts, artan isizlik ve gelecek kaygs insanlar bunalma sürüklerken; haneler içerisinde de huzursuzluk yaratmaktadr. Yaanan intihar vakalarn incelediimizde Pandemi nedeni ile dükkann açamayan esnaf, çocuklarnn ihtiyaçlarn karlayamayan anne ve babalar, atamas yaplmayan öretmenler ve i bulamayan gençlerin yaad derin bunalmlarla karlayoruz. Her bir intihar vakasnn alt metni farkl öykülere dayansa da birçounun ortak noktasnn içine dütükleri ekonomik skntlar olduunu görmekteyiz.

Ana Sayfaya Git