5 yılda 11 bin intihar

Sağlık Bakanlığı, son 5 yılda 137 bin 720 kişi intihar girişiminde bulundu, 11 bin 387 kişi yaşamını yitirdi.

5 yılda 11 bin intihar

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler, son yıllarda Türkiye’de intihar vakalarındaki artışı gözler önüne serdi. Sağlık Bakanlığı,  son 5 yılda 137 bin 720 kişinin intihar teşebbüsünde bulunduğu ve 11 bin 387 kişinin intihar sonucunda hayatını kaybettiğini bildirdi.

5 YILDAKİ İNTİHAR VAKALARI

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Bilgi Edinme Yasası kapsamında Sağlık Bakanlığı’na başvurarak son 5 yıllık intihar vakalarını sordu. Bakanlık, son 5 yılda 137 bin 720 kişinin intihar teşebbüsünde bulunduğunu ve 11 bin 387 kişinin intihar sonucunda hayatını kaybettiğini bildirdi.

                                   

Başvurusunu ve bakanlığın yanıtını paylaşan Ali Haydar Hakverdi, “Her bir intihar vakasının alt metni farklı öykülere dayansa da birçoğunun ortak noktasının içine düştükleri ekonomik sıkıntılar olduğunu görüyoruz” dedi. Hakverdi konu ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’de artan intihar vakaları konusunda şunları söyledi:

İNTİHARLARIN NEDERLERİ?

 “Maalesef intihar yaşı da giderek düşmekte. Büyükşehirlerde ve genç nüfusta artan intihar vakaları, ülkede yaşanan birçok problem ve sıkıntıları işaret etmektedir. Artan ekonomik kriz ile beraber yaşanan hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, artan işsizlik ve gelecek kaygısı insanları bunalıma sürüklerken; haneler içerisinde de huzursuzluk yaratmaktadır. Yaşanan intihar vakalarını incelediğimizde Pandemi nedeni ile dükkanını açamayan esnaf, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan anne ve babalar, ataması yapılmayan öğretmenler ve iş bulamayan gençlerin yaşadığı derin bunalımlarla karşılaşıyoruz. Her bir intihar vakasının alt metni farklı öykülere dayansa da birçoğunun ortak noktasının içine düştükleri ekonomik sıkıntılar olduğunu görmekteyiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler