52 dereceyi gördük?

Diyarbakır'da kavurucu sıcaklar nefes aldırmıyor. Termometre 52 dereceyi gösterdi, parklar ve taruhu Sur'lar sığınma alanı oldu.

Haberler 03.07.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezindeki termometreler 52 dereceyi gösterirken, kavurucu scakta çocuklar parklardaki süs havuzlarna akn etti, yetikinler ise tarihi surlarn gölgesinde serinlemeye çalt.

KAVURUCU SICAKLAR

Haziran aynn son günlerinden itibaren Diyarbakrda etkisini artran kavurucu scaklar günlük yaam olumsuz etkiliyor. Meteoroloji 15inci Bölge Müdürlüü kentte hava scakln 42 derece bildirirken, kent merkezindeki baz termometrelerde ise scakln 52 dereceye çkt görüldü.

ANLEZE PARKINA HÜCÜM

Bunaltc scakta çocuklar Sur ilçesindeki Anzele Parkna akn etti. çok sayda çocuk, parkta bulunan süs havuzuna girerek serinlemeye çalrken, yüksek noktalardan suya atlayan çocuklar yürekleri aza getirdi. Ar scaklara dayanamayan baz vatandalar ise tarihi surlarn gölgesine snarak serinlemeye çalt. Baz kiilerin gölgede uyuduu görüldü.

HAYVANLAR SUDAN çIKMIYOR

Siverek ilçesinde termometrelerin 49 dereceyi gösterdii scak hava, insanlarn yan sra hayvanlar da olumsuz etkiliyor. lçe merkezine 35 kilometre mesafede bulunan krsal Söütlü Mahallesi yaknlarndaki büyükbalar da günün büyük bölümünde, dere yatandaki su birikintisinin içinde kalyor.

180 büyükba otlatan Hamza çiftel, hayvanlarn kendiliinden su birikintisine girdiini ve saatlerce çkmadn belirterek, Sürekli bu bölgede hayvanlar otlatyorum. Öle saatlerinde hava scakl daha da artyor. Hayvanlar bu bölgede bulunan dere yatandaki su birikintisine doru geliyor ve köprünün altndaki suya girerek yaklak 5 saat suda kalyorlar. Scaklk dütüü zaman sudan kendileri çkp, otlamak için meraya yürüyor. Scak hava bizler kadar onlar da çok etkiliyor dedi.

Ana Sayfaya Git