Görüş Bildir

52 dereceyi gördük?

Diyarbakır'da kavurucu sıcaklar nefes aldırmıyor. Termometre 52 dereceyi gösterdi, parklar ve taruhu Sur'lar sığınma alanı oldu.

52 dereceyi gördük?

Kent merkezindeki termometreler 52 dereceyi gösterirken, kavurucu sıcakta çocuklar parklardaki süs havuzlarına akın etti, yetişkinler ise tarihi surların gölgesinde serinlemeye çalıştı.

KAVURUCU SICAKLAR

Haziran aynın son günlerinden itibaren Diyarbakır'da etkisini artıran kavurucu sıcaklar günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü kentte hava sıcaklığını 42 derece bildirirken, kent merkezindeki bazı termometrelerde ise sıcaklığın 52 dereceye çıktığı görüldü.

ANLEZE PARKINA HÜCÜM

Bunaltıcı sıcakta çocuklar Sur ilçesindeki Anzele Parkı'na akın etti. Çok sayıda çocuk, parkta bulunan süs havuzuna girerek serinlemeye çalışırken, yüksek noktalardan suya atlayan çocuklar yürekleri ağza getirdi. Aşırı sıcaklara dayanamayan bazı vatandaşlar ise tarihi surların gölgesine sığınarak serinlemeye çalıştı. Bazı kişilerin gölgede uyuduğu görüldü.

HAYVANLAR SUDAN ÇIKMIYOR

Siverek ilçesinde termometrelerin 49 dereceyi gösterdiği sıcak hava, insanların yanı sıra hayvanları da olumsuz etkiliyor.  İlçe merkezine 35 kilometre mesafede bulunan kırsal Söğütlü Mahallesi yakınlarındaki büyükbaşlar da günün büyük bölümünde, dere yatağındaki su birikintisinin içinde kalıyor.

180 büyükbaşı otlatan Hamza Çiftel, hayvanların kendiliğinden su birikintisine girdiğini ve saatlerce çıkmadığını belirterek, "Sürekli bu bölgede hayvanları otlatıyorum. Öğle saatlerinde hava sıcaklığı daha da artıyor. Hayvanlar bu bölgede bulunan dere yatağındaki su birikintisine doğru geliyor ve köprünün altındaki suya girerek yaklaşık 5 saat suda kalıyorlar. Sıcaklık düştüğü zaman sudan kendileri çıkıp, otlamak için meraya yürüyor. Sıcak hava bizler kadar onları da çok etkiliyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi