56 saatlik kısıtlama öncesi yoğunluk!

Hafta sonu kısıtlaması öncesinde vatandaşlar adeta pazar yerleriyle alış-veriş mekanlarına akın etti. Büyük bir yoğunluk yaşandığı gözlendi.

Haberler 05.12.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

56 saatlik hafta sonu uygulanacak sokaa çkma kstlamas öncesinde vatandalar pazar yerleriyle alveri mekanlarna adeta akn etti. Büyük bir younluk oluurken, Sur ilçesi en hareketli günlerinden biri dün yaad.

PAZAR VE ALIVER YERLER

çileri Bakanl tarafndan koronavirüs tedbirleri kapsamnda yaymlanan genelge ile dün 21.00da balayan ve Pazartesi sabah sona erecek olan sokaa çkma kstlamasna saatler kala vatandalar pazar yerleri ve alveri mekanlarnda younlua neden oldu. Sosyal mesafenin dikkate alnmad cadde ve sokaklarda polis ve zabta ekipleri iyerlerinde denetimlerini sklatrrken vatandalara da koronavirüs tedbirlerine uymalar konusunda uyarda bulundu.

VATANDA ADETA AKIN ETT

Diyarbakr l Hfzsshha Kurulu, sokaa çkma kstlamas süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri ile salk, tarm ve orman faaliyetlerinin süreceini duyurdu. Kararda ayrca, kstlamann olduu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiçilerin 10.00 ile 17.00 saatleri arasnda faaliyet gösterebilecei, 65 ya ve üzeri ile 20 ya altnda bulunanlar hariç vatandalarn zorunlu ihtiyaçlarnn karlanmas ile snrl olmak üzere ve araç kullanmamak artyla ikametlerine en yakn yerde alveri yapabilecekleri belirtildi.

EN çOK GIDA ALIVER YAPILDI

Özellikle Sur ilçesinde bulunan Gazi Caddesinde younluk gözlenirken, vatandalar 2 günlük sokaa çkma yasa nedeniyle eksik olan gda ihtiyaçlarn karlamak için alveri yaptklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git