56 saatlik kısıtlama öncesi yoğunluk!

Hafta sonu kısıtlaması öncesinde vatandaşlar adeta pazar yerleriyle alış-veriş mekanlarına akın etti. Büyük bir yoğunluk yaşandığı gözlendi.

56 saatlik kısıtlama öncesi yoğunluk!

56 saatlik hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde vatandaşlar pazar yerleriyle alışveriş mekanlarına adeta akın etti. Büyük bir yoğunluk oluşurken, Sur ilçesi en hareketli günlerinden biri dün yaşadı.

PAZAR VE ALIŞVERİŞ YERLERİ

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımlanan genelge ile dün 21.00'da başlayan ve Pazartesi sabahı sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala vatandaşlar pazar yerleri ve alışveriş mekanlarında yoğunluğa neden oldu. Sosyal mesafenin dikkate alınmadığı cadde ve sokaklarda polis ve zabıta ekipleri işyerlerinde denetimlerini sıklaştırırken vatandaşlara da koronavirüs tedbirlerine uymaları konusunda uyarıda bulundu.

VATANDAŞ ADETA AKIN ETTİ

Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu, sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri ile sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin süreceğini duyurdu. Kararda ayrıca, kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak üzere ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın yerde alışveriş yapabilecekleri belirtildi.

EN ÇOK GIDA ALIŞVERİŞİ YAPILDI

Özellikle Sur ilçesinde bulunan Gazi Caddesi'nde yoğunluk gözlenirken, vatandaşlar 2 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle eksik olan gıda ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz