65 yaş'a yasak ev hizmeti var!

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen 65 yaş ve üstü nüfusla ilgili genelge yayınlandı. Buna göre, başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri, vb kamu görevlileri/kamu hizmeti yürütenler ile eczacılar istisna tutulacak.

Haberler 23.03.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, 81 l Valiliine 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl bulunanlar için uygulamaya konulan Sokaa çkma Kstlamas/ Yasa Genelgesine ek bir genelgeyi daha bu gece saat 01.00da valiliklere gönderdi. Valiliklere gönderilen ek genelge ile 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl bulunanlar için uygulamaya konulan sokaa çkma yasana getirilecek istisnalar belirtildi.

Buna göre yürüttükleri kamu görevinin nitelii, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliinin salanmasnda (kanser hastalar ve organ nakli olanlar hariç olmak üzere) hizmetine ihtiyaç duyulacak bata doktorlar olmak üzere salk çalanlar, belediye bakanlar, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kurulular görevlileri, vb kamu görevlileri/kamu hizmeti yürütenler ile eczaclar, valilik/kaymakamlklar tarafndan yasaklama/kstlama kararlarna belirtilen kapsamda olmak üzere istisnalar getirildi.

155, 156, 112YE TALEPLERN LETEBLECEKLER

Genelgeye ilikin Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu imzal yaplan açklamada öyle denildi;

Söz konusu genelge kapsamnda olan vatandalardan yasaklarn yürürlüe girmesi ile kendi ikameti dnda bir yerde olanlar bata olmak üzere seyahat etmesi/evden çkmas zorunlu olanlar, 155, 156, 112 acil arama hatlar üzerinden taleplerini iletebilecek.

Bu talepler valilik/kaymakamlklarda oluturulan vefa iletiim merkezleri tarafndan takip edilecek. Uygun görülenler için düzenlenecek; tarih, zaman, güzergah ve seyahat edenlerin açk kimlikleri belirtilerek düzenlenecek seyahat belgeleri talep sahiplerine kolluk birimleri tarafndan teslim edilecek.

YAKA KARTLARI DAITILACAK

htiyaçlarn karlayacak kimsesi bulunmayan vatandalarn temel ihtiyaçlarnn karlanmas süreci vali/kaymakamlarn bakanlnda oluturulan Vefa Koordinasyon Grubu tarafndan yönetilecek. Bu grubun karar, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kurulu, STK tarafndan yardm faaliyeti gerçekletirilmeyecek. Valilik ve kaymakamlklarmz tarafndan bu kapsamda görevlendirilecek tüm kamu/sivil tüm görevlilere görev belgesi/yaka kart düzenlenecek, bu görevlilerin isimleri görev alanlar ilgili mahalle muhtarlarna paylalacak.

Ayrca sokaa çkmas kstlanan, yasaklanan tek bana yaayan veya herhangi bir yakn olmayan 65 ya ve üzeri ile kronik rahatszl olan vatandalarn zorunlu, temel ihtiyaçlarnn karlanmas sürecinde Açk Kaplar Vefa letiim Merkezi görevlendirilebilecek.

Ana Sayfaya Git