7 meclis üyesi uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı HDP’li Muş Genel Meclisi üyesi 14 kişiden 7'sini görevden uzaklaştırdı.

Haberler 10.09.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn talimatyla çounluun Halklarn Demokratik Partisinde (HDP) olduu Mu l Genel Meclisinden 7 üye görevden uzaklatrld. Görevden uzaklatrlan HDPli meclis üyeleri Kader Erol, Filiz Aydn, Ceyhan Aydemir, Suat Kaln, Mehmet akir Turul, Musa Kaya ve Mehmet Demire bugün ulaan teblide her hangi bir gerekçeye yer verilmedi. HDP l Genel Meclisi 14 HDPli, 8 AKPli, 1 MHPli üyeden oluuyordu.

SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEZ

Duruma tepki gösteren HDP Mu Milletvekili evin Cokun, 31 Mart ve 23 Haziran stanbul seçimlerinde yenilen AKP-MHP ittifak partimize saldrmaya balad. Üç belediyemize kayyum atand. Bu siyasi darbeye kar günlerdir halkmz her yerde tepkisini dile getiriyor. Kayyum atamalarndan sonra il genel meclislerinde çounluun partimizde olduu Mu ilimizde de il genel meclis üyelerimiz görevinden uzaklatrld. Bu karar siyasi darbenin devamdr. Halkn oylaryla seçilen il genel meclis üyelerimiz haksz bir ekilde görevlerinden uzaklatrlmtr. Bu rade gaspna kar sonuna kadar mücadele edeceiz dedi.

HDPNN TÜM TRAZLARI REDDEDLMT

31 Martta gerçekleitirilen yerel seçimlerde 48 bin 245 oyun kulland Muta, AKP yüzde 34.76, HDP ise yüzde 33.59 oy almt. Aradaki fark 593 oy idi. HDP Mu Belediye Ebakan Aday Srr Sakk ve HDPnin, 2 bin 500e yakn oyunun geçersiz sayld gerekçesiyle YSKye yaptklar tüm itirazlar reddedilmiti.

Ana Sayfaya Git