7 yılda bitirilemeyen yolu kayyum bitirdi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, halkın uzun süreden beri beklediği Hop Geçidi'nde çalışmaların sona erdiğini müjdelerken, "İlimiz yollarıyla örnek bir şehir haline geliyor" dedi.

Haberler 25.11.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapmna 7 yl önce balanan ve Mardinin ulam anda en yüksek noktada yer alan Hop Geçidi yol çalmalar Mardin Büyükehir Belediyesi giriimleri neticesinde bitirilerek hizmete açld. Ulatrma Bakanl ve Karayollar Genel Müdürlüünün etkin çalmas neticesinde sona erdirilen yol ile tozlu ve tal yollardan geçme dönemi sona erdi.

Vali ve Belediye Bakanvekili Mustafa Yaman, bitirilen yolda incelemelerde bulundu. Yamana protokol üyeleri, büyükehir belediye daire bakanlar ve vatandalar elik etti.

VATANDALARIMIZ TOZLU, TOPRAKLI YOLLARDAN KURTULDU

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, limizin sorunlarna eiliyor ve çözümler üretiyoruz. Hop Geçidinde de sorunlarn bitirildiinden dolay mutluyuz. Bugün Karayollar Genel Müdürlüü ile beraber ilimizin uzun süreden beri bitirilmesini bekledii Hop Geçidi yol çalmalarn bitirmi olduk. Bu vesileyle çalmay yerinde incelemekle birlikte vatandalarmzn hizmetine açtk. Hop Geçici ilimizin ulam anda en yüksek nokta konumunda yer almaktadr. Burada birkaç yldr devam eden bir çalma vard. Talebimiz üzerine Ulatrma Bakanmz ve Karayollar Genel Müdürümüzün talimatyla çalmalar neticelendirdik. Bulunduumuz bölge bölünmü bir yol olmakla birlikte 4.5 kilometre BSK çalmalar saland ifadesini kulland.

VAL YAMAN 2018 çN YEN MÜJDELER VERD

2018 yl için de müjdeler veren Yaman sözlerini öyle sürdürdü:

2018 ylnda Mardinin Yeilli, Ömerli ve Midyata ulamn salayan yolun proje ihalesi yaplacak. Hükümetimizin verdii desteklerle ilimizde ulam sorunu bir daha konuulmayacak. Bunun yannda büyükehir belediyesi olarak da ilimizin krsal mahallelerinde hummal yol çalmalar yapmaktayz. ehir konforunda yollar ilimize armaan ettiimiz için mutluyuz. limizin geliimi ve deiimi devam edecek eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git