"81 ilde 81 Anaokulu Projesi" tanıtım toplantısı

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, çocukların ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Sigaraya başlama, uyuşturucuya ulaşma, suça itilme yaşlarının gittikçe düştüğü günümüzde çocukluk zengin bir madendir. Bu madenin değerini eğitimle bilmeli, sevgiyle işlemeli, saygıyla yoğurmalıyız." dedi.

Haberler 26.03.2017 - 13:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, himayesinde, Türk Kzlay stanbul ubesince hayata geçirilen, 81 ilde 81 Anaokulu Projesinin Dolmabahçedeki Babakanlk Ofisinde düzenlenen tantm toplantsnda, toplumun çocuklar konusunda çok hassas olduunu söyledi.

çocuklar için çalmann kutsal bir i olduunu dile getiren Yldrm, bu amacn bir ucundan tutmann kendisi için çok önemli olduunu vurgulad. Lokal bir etkinlik olarak balayp, ülke geneline yaylan bu projeyi yakndan izlediini aktaran Yldrm, katk sunanlara teekkür etti.

Semiha Yldrm, erken eitimin bir yara balarken hzl çk yapmak gibi olduunu belirterek, Hayata ne kadar erken balarsanz o kadar çok mesafe katedersiniz. Bu dönemin doru planlanmas, hedefe hzl ulalmasn salyor. Zeka geliiminin yüzde 70i 7 yana kadar tamamlanyor. 0-6 ya aras çocuklarn gelime hz, dier yllarla kyaslanmayacak ölçüde deerlidir. Kiiliin temellerin atlmas bu ilk dönem, sadece bilisel ya da fiziksel deil, manevi geliim açsndan da çok önemlidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git