"81 ilde 81 Anaokulu Projesi" tanıtım toplantısı

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, çocukların ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Sigaraya başlama, uyuşturucuya ulaşma, suça itilme yaşlarının gittikçe düştüğü günümüzde çocukluk zengin bir madendir. Bu madenin değerini eğitimle bilmeli, sevgiyle işlemeli, saygıyla yoğurmalıyız." dedi.

Yıldırım, himayesinde, Türk Kızılayı İstanbul Şubesince hayata geçirilen, "81 ilde 81 Anaokulu Projesi"nin Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, toplumun çocuklar konusunda çok hassas olduğunu söyledi.

Çocuklar için çalışmanın kutsal bir iş olduğunu dile getiren Yıldırım, bu amacın bir ucundan tutmanın kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı. Lokal bir etkinlik olarak başlayıp, ülke geneline yayılan bu projeyi yakından izlediğini aktaran Yıldırım, katkı sunanlara teşekkür etti.

Semiha Yıldırım, erken eğitimin bir yarışa başlarken hızlı çıkış yapmak gibi olduğunu belirterek, "Hayata ne kadar erken başlarsanız o kadar çok mesafe katedersiniz. Bu dönemin doğru planlanması, hedefe hızlı ulaşılmasını sağlıyor. Zeka gelişiminin yüzde 70'i 7 yaşına kadar tamamlanıyor. 0-6 yaş arası çocukların gelişme hızı, diğer yıllarla kıyaslanmayacak ölçüde değerlidir. Kişiliğin temellerin atılması bu ilk dönem, sadece bilişsel ya da fiziksel değil, manevi gelişim açısından da çok önemlidir." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz