Çok sayıda HDP’li yönetici gözaltına alındı

Kocaeli ve İstanbul’da düzenlenen ev baskınlarında çok sayıda HDP’li gözaltına alındı.

Haberler 27.11.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaeli ve stanbulda düzenlenen operasyonlarda çok sayda HDPli yönetici gözaltna alnd. Kocaeli Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen bir soruturma kapsamnda Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli il ve ilçe yöneticilerinin evlerine sabah saatlerinde baskn düzenlendi. Düzenlenen operasyonda HDP Darca lçe Ebakan Erkan k, Dilovas lçe Ebakan Kadir Demir, Gebze lçe Ebakan Menderes Yldz, il yöneticisi Deniz Atalay, Kadir Dademir, Darca Belediye Meclis üyesi Erol Ada, parti üyeleri Arif Demirkaya ve Seyyat Kaya gözaltna alnd.

STANBUL

Ayn soruturma kapsamnda stanbulda da çok sayda eve baskn yapld. stanbulda yaplan ev basknlarnda Kartal, Tuzla ve Sultanbeyli ilçelerinde ise ehmuz Ik, Deniz Serhat Cihan Kavçin gözaltna alnd.

Anadolu Yaknlarn Kaybeden Ailelerle Yardmlama ve Dayanma Derneinin (ANYAKAY-DER) stanbulda bulunan dernek binasna dün gece saatlerinde baskn yapld. Dernein kapsn kran polisler, içeride arama yaparak eyalar datt. Dernee ait bilgisayar ve kitaplara el konulurken, dernein çok sayda yönetici ve üyesi gözaltna alnd.

ERZURUM

Erzurumun Karayaz ilçesine bal Qeregivj (Deirmenkaya) ve Elcar (Ulucanlar) mahallelerinde yaplan ev basknlarnda Bahattin Karatoprak ve Evin Ylmaz gözaltna alnd. Jandarma tarafndan mahalle saatlerce ablukaya alnd. Gözaltna alnan 2 kii lçe Jandarma Komutanlna götürüldü.

Ana Sayfaya Git