WhatsApp'tan kullanıcılara özel açıklama

WhatsApp: Bu sabah itibarıyla Türkiye’deki kullanıcılarımıza, WhatsApp'ın ve Facebook’un mesajlarınızı göremediğini tekrar teyit eden özel bir durum mesajı göndermeye başlıyoruz

Haberler 16.01.2021 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

WhatsApp yapt yeni açklama ile Facebook ve WhatsAppin kullanclarn mesajlarn göremediine dikkati çekerken, Gizlilik lkesinden Avrupa Bölgesinin muaf tutulmas ve 8 ubata kadar güncellemenin kabul edilmesi zorunluu konularna açklamada yer vermedi.

WhatsApp, güncellenen Gizlilik lkesi ile ilgili tartmalar sürerken yeni bir açklama daha yapt.

WhatsApp bu sabah Türkiyedeki kullanclarnn uygulama ekranlarnda özel bir duyuru yaynlayarak, Hizmet Politikas ve Gizlilik Kurallar ile ilgili bir açklama yaymlad. WhatsApp tarafndan yaymlanan açklamada Gizlilik Politikamz hakknda paylatmz son güncellemeden bu yana Türkiyedeki kullanclarmzdan birçok soru aldk ve bu sorular yantlamak istiyoruz. Bu sabah itibaryla Türkiyedeki kullanclarmza, WhatsAppn ve Facebookun mesajlarnz göremediini tekrar teyit eden özel bir durum mesaj göndermeye balyoruz. ifadelerine yer verildi.

WhatsApp hikayelerde yaplan paylamlarda Gizliliinizi korumaya kararlyz. Kiisel sohbetleriniz uçtan uca ifreli olduklar için WhatsApp bunlar okuyamaz ve dinleyemez. WhatsApp paylatnz konumu göremez. WhatsApp kiilerinizi Facebook ile paylamaz. mesajlar yer ald.

WhatsApptan kullanclara özel açklama

WhatsApp 4 Ocakta AB ülkeleri dndaki ülkelerdeki kullanclarna yönelik Gizlilik lkesini yaymlamt.

Gizlilik lkesinde Facebook irketlerinin bir parças olan WhatsApp, dier Facebook irketlerinden bilgi alr ve bu irketlerle bilgi paylamnda bulunur. Hizmetlerimizin ve Facebook irketi Ürünleri dahil bu irketlerin sunduu olanaklarn yürütülmesi, sunulmas, iyiletirilmesi, anlalmas, özelletirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanmas amacyla bu irketlerden aldmz bilgileri kullanabiliriz ve bu irketler de bizim onlarla paylatmz bilgileri kullanabilirler. ifadeleri yer almt.

WhatsAppn 8 ubata kadar yeni koullarn kabul edilmemesi durumunda uygulamann kullanlamayacan belirtmesi kullanclardan tepki çekerken, Avrupa Bölgesi kullanclarnn bu güncellemeden etkilenmeyeceini, bu bölgedeki kullanclarn verilerinin Facebook irketleriyle paylalmayacan duyurmas da bata Türkiye olmak üzere bir çok ülkede çifte standart eletirilerini gündeme getirmiti.

WhatsApp yeni açklamas ile WhatsApp ve Facebookun mesajlar göremediini tekrar teyit ederken, eletirilerin odanda yer alan güncellemeden Avrupa Bölgesinin muaf tutulmas ve 8 ubata kadar kabul etme zorunluluu ile ilgili ise detaylara yer vermedi.

Ana Sayfaya Git