Aşiretler evet dedi!

23 aşiretin temsilcisinin bir araya gelerek oluşturduğu Kadim Aşiretler Federasyonu, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'Evet' oyu vereceklerini söyledi.

Haberler 02.03.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Federasyon adna açklama yapan Federasyon Bakan ve ayn zamanda Ak Parti pekyolu lçe Bakan olan Rasim Aslan Milletin birlik ve beraberliine, kardeliine ve geleceine destek vermek amacyla referanduma Evet diyoruz dedi.

HABER MERKEZ

Van ve cevresinde yaayan Graviyan, Ezdinan, Gevdan, Alan, Jirki, Mamhuran, idan, Mehmet Piran, Havitan, Halilan, Geva Beyleri, Görentallar, Brukiler, Kürhesünniler, Milan, Özvanl, Haniler, Bekiran, emsikan, Arvasiler, Menzik, Celali ve Pinayanii airet temsilcileri Vanda bir otelde bir araya geldi.

ARETLER EVET çN TOPLANDI

Airet temsilcilerinin katld yemekte 23 airet temsilcisi adna Federasyon Bakan ve ayn zamanda Ak Parti pekyolu lçe Bakan olan Rasim Aslan açklama yapt. Ortadou corafyasnda ve dünyann çeitli yerlerinde büyük sorunlarn yaandn belirten Aslan, öyle konutu:

Arap bahar ile balayan süreç ne yazk ki bölgeyi büyük bir kaosa sokmutur. Özellikle yan bamzda bulunan Suriyede yaanan iç savalar kaos ile beraber bir insanlk dramn da getirmitir. Türkiye ensar olma bilinciyle milyonlarca kiiye kap açm mazlumlarn sna olmutur. Milletimizin büyük bir millet olduunu bir kez daha göstermi, tarihe not dümütür. Gerek milletimizin gerek tüm Müslüman corafyas açsndan anlalmtr ki, büyük ve güçlü bir Türkiye sadece Ortadou halknn deil tüm slam corafyas ve insanlk için bar teminatdr. Hangi dilde, dinden, rktan olursa olsun mazlumlarn yegane dura ülkemiz olacaktr.

TÜRKYENN YARINLARI çN

Türkiyenin Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile daha güçlü olacan da belirten Aslan, Cumhuriyet rejiminin en önemli gereklerinden biri olan güçler ayrl ilkesinin daha iyi uygulanabilmesi adna Cumhurbakanl Hükumet Sistemine geçme yoluna girmitir 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekletirilecek bu yeni sistem, halkmzn takdirine ve onayna sunulacaktr. Bizler bu bölgenin kadim ve köklü airetleri olarak buna istinaden diyoruz ki, evvela Türkiye kendi snrlarnn çok ötesinde bir corafyay etkileyen Müslüman corafyasnn duasn alan ve ümmetin son kalesi olarak gördüü bir vatandr. Dolaysyla dünya siyasetinde güçlü ve demokratik olmas sadece milletimizin deil tüm ümmetin ortak arzusu ve ümididir. Karanlklar geçtik aydnla doru gidiyoruz, milletimize kar yaplan tehditlerin birçounu bertaraf ettik, frsatl günlere doru yol alyoruz. 16 Nisann böyle bir gün olacana inanyoruz, milletimiz ve ümmetimiz için aydnlk frsat dönemi için Kadim Airetler Federasyonu olarak Cumhurbakanl hükumet sistemine Evet diyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git