AB Raportörleri Diyarbakır'da!

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, Avrupa Konseyi, Avrupa Yerel Bölgesel Yönetimler Kongresi Eş Raportörleri Andres Knape ve Leen Verbeek'i makamında kabul ederek, basına kapalı bir süre görüşme yaptı.

Haberler 21.12.2016 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VAL AKSOYLA GÖRÜME

Konu ile ilgili Diyarbakr Valiliince yaplan yazl açklamada, Valimiz Sayn Hüseyin Aksoy, Avrupa Konseyi Avrupa Yerel Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye E Raportörleri Andres Knape ve Leen Verbeeki makamnda kabul etti. Raportörler Knape ve Verbeeke, Genel Sekreter Jean-Philippe Bozouls, Kongre Yönetim Komitesi Sekreteri Tim Lisney, Uzman Alain Delcamp elik etti. Raportör Knape, Diyarbakr program ve yerel yönetimler ile ilgili yaptklar çalmalar hakknda Vali Aksoya bilgi verdi ve bu youn çalma temposunda kendilerine vakit ayrarak kabullerinden dolay teekkür etti. Bölgedeki son gelimeler hakknda Vali Aksoyla bir süre görüen heyet programlarna devam etmek üzere Valilikten ayrld denildi.

BÜYÜKEHRE ZYARET

çileri Bakanlnca Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla, Knape ve Verbeeki makamnda kabul etti. Ziyarette, Genel Sekreter Jean-Philippe Bozouls, Kongre Yönetim Komitesi Sekreteri Tim Lisney, Uzman Alain Delcampta hazr bulundu. Youn çalma temposunda kendilerine vakit ayrarak kabul ettii için Atillaya teekkür eden Raportör Knape, Diyarbakr program ve yerel yönetimler ile ilgili yaptklar çalmalar hakknda bilgi verdi. Bölgedeki son gelimeler hakknda Atilla ile bir süre görüen heyet, daha sonra belediyeden ayrld.

AK PART ZYARET

Ab Heyeti, Ak parti Diyarbakr l Bakanln da ziyaret ederek, l Bakan Muhammed Dara Akar, l Bakan Yardmclar Ferhat Lale ve Mustafa Kaçmazla görütü. Görümede Akar, AK Partinin sand ve seçilmileri önemseyen bir Parti olduunu belirterek, AK Partinin temel düüncesinin sivil siyaseti terörden ayrmak olduunu aktard. HDPli Belediyelere atanan Kayyumlarn Kanun Hükmünde Kararname (KHK)larla atandn ve durumun AK Parti ile ilgili bir durum olmadn aktaran Akar, atanan kayyumlar Muhalefet Partilerinin tavsiyesine yönelik deildir. Ama Maalesef bir kesim Burada bir alg oluturulmaya çaltrlyor sanki atamalar AK Parti yapm gibi izlenimler oluturmaya çalyorlar. Bu durum kabul edilebilir bir durum deildir. Aksine AK Parti yerel Yönetimleri güçlendirmek için, Büyükehir yasasn çkard. Bu yasa ile yerel yönetimlerin eli daha da güçlendi. Türkiye de Siyaset yapan her Partinin Terörden uzak durmas gerekir. Bu uluslar aras bir kuraldr, Türkiye de siyaset yapan her Parti bu kurala uymak zorundadr diye konutu.

KAYYUM ATAMALARI

Kayyum atanan belediyelerin terör örgütü ile ortak hareket ettiklerini ve bu konuda güçlü deliller olduunu öne süren Akar, unlar kaydetti: Muhalefet Partilerine esas basky AK Parti deil terör örgütü uyguluyor, onlarda bu bask ile Terör örgütünün dorultusunda hareket etme k zorunda kaldlar. AK Parti sadece Türklerin deil, Kürtlerin, Lazlarn, çerkezlerin ve 80 Milyonun Partisidir. Biz AK Parti olarak, Muhalefet Partilerin siyaset yapma alanlarn geniletiyoruz. u an itibari ile ülkemiz ciddi anlamda 15 Temmuza Ramen, terörle Mücadele ediyor, Demokrasimiz tehdit altndadr bizde bu konuda hukuk kurallar çerçevesinde radikal admlar attk dedi.

Avrupa Konseyi Yerel Demokrasi Raportörü Konseyi Bakan Anders Knape Akara gösterilen hassasiyetten ve misafirperverlikten dolay teekkür ederken, bölgede bulunmalarndaki amaçlarnn Avrupa da yerel yönetimlerin güçlenmesine yönelik ibirlii içerisinde olmak olduunu belirterek, terörle mücadele konusunda her zaman Türkiyenin yannda olduklarn iddia etti.

Ana Sayfaya Git