AB Raportörleri Diyarbakır'da!

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, Avrupa Konseyi, Avrupa Yerel Bölgesel Yönetimler Kongresi Eş Raportörleri Andres Knape ve Leen Verbeek'i makamında kabul ederek, basına kapalı bir süre görüşme yaptı.

AB Raportörleri Diyarbakır'da!

VALİ AKSOY'LA GÖRÜŞME

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Avrupa Konseyi Avrupa Yerel Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Eş Raportörleri Andres Knape ve Leen Verbeek'i makamında kabul etti. Raportörler Knape ve Verbeek'e, Genel Sekreter Jean-Philippe Bozouls, Kongre Yönetim Komitesi Sekreteri Tim Lisney, Uzman Alain Delcamp eşlik etti. Raportör Knape, Diyarbakır programı ve yerel yönetimler ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Aksoy'a bilgi verdi ve bu yoğun çalışma temposunda kendilerine vakit ayırarak kabullerinden dolayı teşekkür etti. Bölgedeki son gelişmeler hakkında Vali Aksoy'la bir süre görüşen heyet programlarına devam etmek üzere Valilikten ayrıldı" denildi.

BÜYÜKŞEHİR'E ZİYARET

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla, Knape ve Verbeek'i makamında kabul etti. Ziyarette, Genel Sekreter Jean-Philippe Bozouls, Kongre Yönetim Komitesi Sekreteri Tim Lisney, Uzman Alain Delcamp'ta hazır bulundu.  Yoğun çalışma temposunda kendilerine vakit ayırarak kabul ettiği için Atilla'ya teşekkür eden Raportör Knape, Diyarbakır programı ve yerel yönetimler ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgedeki son gelişmeler hakkında Atilla ile bir süre görüşen heyet, daha sonra belediyeden ayrıldı.

AK PARTİ  ZİYARETİ

Ab Heyeti, Ak parti Diyarbakır İl Başkanlığını da ziyaret ederek, İl Başkanı Muhammed Dara Akar, İl Başkan Yardımcıları Ferhat Lale ve Mustafa Kaçmaz'la görüştü. Görüşmede Akar, AK Partinin sandığı ve seçilmişleri önemseyen bir Parti olduğunu belirterek, AK Partinin temel düşüncesinin sivil siyaseti terörden ayırmak olduğunu aktardı. HDP’li Belediyelere atanan Kayyumların Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’larla atandığını ve durumun AK Parti ile ilgili bir durum olmadığını aktaran Akar, "atanan kayyumlar Muhalefet Partilerinin tavsiyesine yönelik değildir. Ama Maalesef bir kesim Burada bir algı oluşturulmaya çalıştırılıyor sanki atamaları AK Parti yapmış gibi izlenimler oluşturmaya çalışıyorlar. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. Aksine AK Parti yerel Yönetimleri güçlendirmek için, Büyükşehir yasasını çıkardı. Bu yasa ile yerel yönetimlerin eli daha da güçlendi. Türkiye de Siyaset yapan her Partinin Terörden uzak durması gerekir. Bu uluslar arası bir kuraldır, Türkiye de siyaset yapan her Parti bu kurala uymak zorundadır" diye konuştu.

KAYYUM ATAMALARI

Kayyum atanan belediyelerin terör örgütü ile ortak hareket ettiklerini ve bu konuda güçlü deliller olduğunu öne süren Akar, şunları kaydetti: "Muhalefet Partilerine esas baskıyı AK Parti değil terör örgütü uyguluyor, onlarda bu baskı ile Terör örgütünün doğrultusunda hareket etme k zorunda kaldılar. AK Parti sadece Türklerin değil, Kürtlerin, Lazların, Çerkezlerin ve 80 Milyonun Partisidir. Biz AK Parti olarak, Muhalefet Partilerin siyaset yapma alanlarını genişletiyoruz. Şu an itibari ile ülkemiz ciddi anlamda 15 Temmuza Rağmen, terörle Mücadele ediyor, Demokrasimiz tehdit altındadır bizde bu konuda hukuk kuralları çerçevesinde radikal adımları attık" dedi.

Avrupa Konseyi Yerel Demokrasi Raportörü Konseyi Başkanı Anders Knape Akar'a gösterilen hassasiyetten ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ederken, bölgede bulunmalarındaki amaçlarının Avrupa da yerel yönetimlerin güçlenmesine yönelik işbirliği içerisinde olmak olduğunu belirterek, terörle mücadele konusunda her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını iddia etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz