ABD Uçakları İncirlik’e indi

ABD ile yapılan antlaşma çerçevesinde Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne Amerikan savaş uçakları ve personeli dün gelmeye başladı.

Haberler 10.08.2015 - 02:00 Son Güncelleme : 10.08.2015 - 02:00

Alınan bilgilere göre, saat 15.00 sularında İncirlik Üssüne ilk olarak askeri personel uçağı indi.

ABD Hava Kuvvetlerine ait uçaklar yaklaşık 300 Amerikan askerini getirdi. İtalyanın Aviano Üssünden kalkan Savaşan Şahinler olarak ta bilinen F-16lar da Adanadaki üsse inmeye başladı. Edinilen bilgiye göre, Türkiye, milli güvenlik tehdidi gördüğü DAEŞ ile mücadelede, Şanlıurfanın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıdan bu yana yeni aşamaya geçti.

Türkiyenin uluslararası koalisyonun parçası olarak DAEŞ ile etkin mücadelesini sürdüreceğini belirten yetkililer, ABDye ait 8 askeri uçak ve personelin, DAEŞ ile mücadele için İncirlik Üssüne geldiğini doğruladı.

Uçakların 6sının F-16, birinin C-5 ve diğerinin de KC-135 tipi askeri uçaklar olduğu bildirildi. Geçen hafta da ABD askerlerine ait lojistik malzeme getiren çok sayıda nakliye uçağı İncirlike inmişti. Yine geçen hafta içinde ilk kez Adanadaki İncirlik Üssünden kalkan ABDnin insansız hava araçları Suriyedeki DAEŞ hedeflerini bombalamıştı.

Ana Sayfaya Git