Görüş Bildir

ABD Uçakları İncirlik’e indi

ABD ile yapılan antlaşma çerçevesinde Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne Amerikan savaş uçakları ve personeli dün gelmeye başladı.

ABD Uçakları İncirlik’e indi

Alınan bilgilere göre, saat 15.00 sularında İncirlik Üssü’ne ilk olarak askeri personel uçağı indi.

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar yaklaşık 300 Amerikan askerini getirdi. İtalya’nın Aviano Üssü’nden kalkan ‘Savaşan Şahinler’ olarak ta bilinen F-16’lar da Adana’daki üsse inmeye başladı. Edinilen bilgiye göre, Türkiye, milli güvenlik tehdidi gördüğü DAEŞ ile mücadelede, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıdan bu yana yeni aşamaya geçti.

Türkiye’nin uluslararası koalisyonun parçası olarak DAEŞ ile etkin mücadelesini sürdüreceğini belirten yetkililer, ABD’ye ait 8 askeri uçak ve personelin, DAEŞ ile mücadele için İncirlik Üssü’ne geldiğini doğruladı.

Uçakların 6’sının F-16, birinin C-5 ve diğerinin de KC-135 tipi askeri uçaklar olduğu bildirildi. Geçen hafta da ABD askerlerine ait lojistik malzeme getiren çok sayıda nakliye uçağı İncirlik’e inmişti. Yine geçen hafta içinde ilk kez Adana’daki İncirlik Üssü’nden kalkan ABD’nin insansız hava araçları Suriye’deki DAEŞ hedeflerini bombalamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi