ABD’den vatandaşlarına Türkiye’ye 'seyahat' uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına, Türkiye’nin Güneydoğu illerine ‘terörizm’ ve ‘keyfi gözaltılar’ sebebiyle seyahat etmeme uyarısı yaptı. Bakanlık bu illeri, 'Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van' olarak sıraladı.

Haberler 07.09.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Dileri Bakanlndan, vatandalarnn Türkiyede baz illere seyahat etmemesi için uyar geldi. Uyarnn sebebi olarak terörizm ve keyfi gözaltlar gösterildi. Söz konusu uyarda, bu illerde terörist gruplarn saldrlarn sürdürdüüne iaret edilirken; özellikle kamuya açk alveri merkezleri, oteller, kulüpler, lokantalar, ibadet yerleri, parklar, havaalanlar gibi yerlere dikkat edilmesi gerektii vurguland.

TERÖRST GRUPLARLA LKLENDRLP GÖZALTINA ALINABLRSNZ

ABD Dileri Bakanl vatandalarna yapt dier bir uyarda, içlerinde ABD vatandalarnn da bulunduu on binlerce kiinin yetersiz bilgilere dayanarak ve genellikle siyasi amaçla terörist gruplarla ilikilendirilip gözaltna alndn duyurdu. Ayrca vatandalarn sosyal medya konusunda da uyaran Dileri, Türk hükümetini eletiren paylamlarda bulunmalar halinde yine gözaltna alnabilecekleri konusunda vatandalarn ikaz etti.

3ÜNCÜ VE 4ÜNCÜ SEVYE UYARILARI YAPILDI

ABD Dileri Bakanl, seyahat uyarlarn 4 seviyede yapyor. 1inci seviye normal önlemleri, 2inci seviye arttrlm önlemleri, 3üncü seviye seyahati tekrardan düünmelerini tavsiye ederken, 4üncü seviye seyahat etme uyars yapyor. Türkiye için yaynlanan uyarda Suriye ve Irak snrlarna yaplacak seyahatleri 4üncü seviyede deerlendirildi. Bölgede terörist gruplarn saldrlarnn youn oldu intihar saldrlarnn, araç bombalamalarnn görülebileceine dikkat çekildi. l il yaynlanan dier uyar ise 3üncü seviye olarak deerlendirildi. Söz konusu ehirlerde, ABD hükümetinin çok snrl olarak acil yardm salayabildii bildirildi. Bu ehirler srasyla Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakr, Gaziantep, Hakkri, Hatay, Kilis, Mardin, anlurfa, Siirt, rnak, Tunceli ve Van oldu.

Ana Sayfaya Git