ABD'li Büyükelçi'den HDP ve İYİ Parti'ye ziyaret

ABD Büyükelçisi Flake, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile HDP Eş Genel Başkanları Beştaş ve Sancar ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz gün ABD Büyükelçisi'ni gösteri uyarısı nedeniyle Bakanlığa çağırmıştı.

Haberler 24.05.2022 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Partiden yaplan yazl açklamada, Genel Bakan Meral Akenerin, siyasi partilere nezaket ziyaretinde bulunan ABD Büyükelçisi Jeffrey Flakei kabul ettii belirtilerek, 1 saat süren görümede dünyadaki gelimeler ve Türk- Amerikan ilikileri hakknda görü alveriinde bulunuldu. Görümede Y Parti Uluslararas likiler Bakan Ahmet Kamil Erozan da hazr bulundu ifadelerine yer verildi.

BR ZYARET DE HDPYE

ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake HDP Genel Merkezinde HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görütü. Görüme ABD Büyükelçiliinin resmi hesabndan ngilizce ve Türkçe olarak 2 dilde paylald. Yaplan paylamda, Büyükelçi Flake, bugün HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi. Görümede ABD-Türkiye arasndaki balar ele alnd. ifadelerine yer verildi.

Öte yandan görümeyi HDP de paylat. HDP tarafndan yaplan paylamda ise, Partimize nezaket ziyaretinde bulunan ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake, E Genel Bakanlarmz Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görütü. Görümede siyasi ve bölgesel gelimelere ilikin görü alveriinde bulunuldu denildi.

ABDNN UYARISI TEPK çEKMT

ABD Büyükelçiliinin Türkiyedeki vatandalarna yönelik yaymlad uyar mesajnn ardndan Türkiyeden de misilleme gibi bir yant gelmiti. Türk Dileri Bakanl verdi, ABDdeki Türk vatandalarn uyarmt. Öte yandan, ABD Büyükelçisine de duyulan rahatszlk iletilmiti.

Ana Sayfaya Git