ABD'nin sinsi planı!

Dilipak, ABD ile İran arasındaki gerelimin perdesinde; “Mescid-i Aksa’yı yıkacaklar, Mekke ve Medine’yi İsrail’e bağlayacaklar” planının yer aldığını bildirdi.

Haberler 27.05.2019 - 02:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aratrmac-yazar Abdurrahman Dilipak, ABD ve ran arasndaki gerilime ilikin olarak Mescid-i Aksay ykacaklar, Mekke ve Medineyi sraile balayacaklar dedi.

Diyarbakrn fethinin 1380inci yldönümü dolaysyla düzenlenecek konferansa katlmak üzere Diyarbakra gelen aratrmac yazar Abdurrahman Dilipak, beraberinde l Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp ve Gönül Mimarlar nisiyatifinden Abdulkadir Arslanoluyla birlikte Uzay ve Söz Yayn Grubunu ziyaret etti.

Burada Söz Yayn Grubu mtiyaz Sahibi aratrmac yazar Mehmet Ali Altnda ve UZAY Haber Tv ve Diyarbakr Söz Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur ile bir süre görüen Dilipak, daha sonra UZAY Haber muhabirinin gündeme ilikin sorularn yantlad. Diyarbakrn fethinin önemine deinen Dilipak, Anadolunun slamlamasnn Diyarbakrdan baladn hatrlatarak, kentteki sahabe mezarlarnn bunun bir göstergesinin olduu tespitinde bulundu.

HZ. ADEMN YAADII CORAFYADIR BURASI

Diyarbakrn kan dökülmeden fethedildiini ve buradaki insanlarn slam kabul ettiklerini ifade eden Dilipak, Fetih derken Müslümanlar buradaki halkla savaarak, bu topraklar almadlar, buradaki halk Müslümanlar kabul etti. slamlamaya balad. Burada Mekke ve Medineden sonra en fazla sahabenin mezar var. Ayrca peygamber mezarlarnn olduu bir corafya buras. Tarihteki Amede baktmzda bir ucu Mardin bir ucu Urfadr. Hz. Ademin yaad corafyadr buras dedi.

Dilipak, ramazan aynda olunmasna ramen gündemin siyaset ve stanbul seçimleri olduuna dikkati çekti. Dilipak, unlar kaydetti:

SYASETN ÖNE çIKMASI, RAMAZANIN O KUATICI HAVASINI ZAYIFLATIYOR

Ramazan ayndayz 6 aydr siyaseti ve seçimi konuuyoruz. Tekrar 1 ay sonra stanbulda seçim var. nallah onun üzerinde de bu kadar tartma olmaz. Türkiyenin bir an önce bunu seçim havasndan çkp, hem kendi içimizdeki ekonomik dengeleri kurmamz gerekiyor. Bu rekabetçi tavr bir kenara brakp, tekrar toplumda bir yaknlamaya ihtiyacmz var. Siyasal anlamda da Türkiyenin önünde çok acil yapmas gereken hukuk reformu var, baka toplumsal ihtiyaçlar var. Bölgemizden kaynakl sorunlar var, dünyadan kaynakl sorunlar var. Bunlarn çözümüne ilikin çalmalar yapmamz gerekiyor. Ramazan ay olduu için beklemedeyiz, bütün bunlar iftar sofrasnda konuuluyor. Tabi bu kadar siyasetin öne çkmas, ramazann o kuatc havasn zayflatyor. Bayramdan sonra daha aklselimle, daha yumuak söz ile gönül kazanc bir dil ile konular tekrar masaya yatrlr ve milletin hakemliinde inallah doru bir sonuca varlr. Bunun ne olacan göreceiz.

ABD ve ran arasndaki gerilime ilikin görülerini aktaran Dilipak, bu gerilimin arka plannda israilin güvenliinin yattna iaret etti.

srailin kutsal topraklarda gerçekletirdii ykmlar anlatan Dilipak, ABD ran gerilimi aslnda sanal bir gerilim. Aslnda srailin varlk ve güvenlii söz konusu. Kudüsü kendilerine bakent ilan ettiler imdide mescidi aksannn yklp yerine Süleyman mabedinin ina edilmesi meselesi var. Dolaysyla sorunun temelinde srail var. srail ile balantl olarak Libya, Msr hattndan Kbrsa doru genileyen Dou Akdenizde çok güçlü petrol ve doalgaz yataklar var. Bu kaynaklarn srail balantl iletilmesi, ran ve slam dünyasnn enerjideki belirleyici basksn en aza indirmeyi hedefleyen bir operasyon yapyorlar diye konutu.

srailin Mescidi Aksay ykmasnn yannda Mekke ve Medinenin snrlarnn da deieceini ileri süren Dilipak, öyle konutu:

SYAS POLEMKLERLE MAALESEF VAKT KAYBEDYORUZ

Ama srailin Mescidi Aksay ykp, Süleyman mabedini ina edebilmesi için Müslümanlar can evinden vurulmas gerekiyor. Bunu BOP üzerinden 22 slam ülkesinin rejim ve snrlarnn deitirerek ve Müslümanln dokusunu deitirerek, özüne dokunarak, lml slam yani Amerikan slamn toplumda nerü nema bulmasnda sonra yapmak istiyorlard imdi bir askeri operasyonla yapmak istiyorlar. ran kullanarak, Suudi Arabistan ve ran arasnda bir füze sava çkarsa, Mekke ve Medinede Müslümanlar bir panik ve ok yaarlarsa, srail Mescidi Aksada daha kolay bir operasyon yapabilir. Tabi burada rann devre d braklmas onlar açsndan çok önemli. Eer ran bölünür ve petrol havzalar ibirlikçi yönetimlerin eline geçerse, dünyada petrol fiyatlar düer ve kapitallemi devletlerin enerji maliyetleri en aza inmi olur.

SRALN BÖLGE GÜçLENMES

Radikal-slamc bir unsuru da tavsiye etmi olacaklar. Eer vururlarsa, ayn ekilde Suudi Arabistan nedeniyle Arap yarmadasnn yeniden dizayn edilmesi gündeme gelecektir. sraillin de bugünkü topraklarnn iki katndan daha fazla büyümesi söz konusu. çünkü Sina ve Hizbullah bölgesindeki Lübnann, Beka-ann ve Ürdündeki bir çok yer ile Mekke ve Medinenin Ürdüne balanmas söz konusu olacak. Yani bütün Ortadou corafyasnn snrlar, rejim ve iktidarlar deiebilir. ABD bunu gerçekletirmek için Msr ordusunu yanna alp, Suudi parasyla PYDnin de içinde olduu Suriye Demokratik Güçlerini de bu birliin içine katarak, ayrca burann içinde bir haçl ittifak oluturmak istiyor. Balkanlar, Afrika ve Latin Amerikadan getirdii Hristiyan unsurlarla da bunu tahkim ederek, ABD bölgede kalc hale gelmek istiyor. Bütün bunlarn önünde duracak olan bölgede önemli bir ülke olan Türkiyenin elinin güçlü olmas lazm ama bizde ucuz, basit, siyasi polemiklerle maalesef vakit kaybediyoruz.

Ana Sayfaya Git