Acıları bir daha yaşamamamız için!

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Halep'te sivillere yönelik saldırılara ilişkin, "Rabbim acıları bir daha bu ümmete göstermesin. En azından oradaki sivillerin tahliyesi için sağlanan ateşkesin kalıcı olmasını, orada akan kanın durmasını temenni ediyoruz." dedi.

Haberler 17.12.2016 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapcolu, HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Vedat Turgut, Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu ve baz partililerle, Dicle Üniversitesinde örenci kulüpleri tarafndan Halepteki siviller için düzenlenen kermese katld.

Geliri Halepli sivilleri balanmak üzere hazrlanan kesmese katkda bulunan Yapcolu, burada yapt açklamada, Halepte insanlk dram yaandn belirtti.

Yapcolu, Halep bata olmak üzere, dünyann dört bir tarafnda zulüm altnda yaayan mazlumlara dua ederek, Suriye savann balad günden bu yana sadece Halep deil, Suriyenin farkl corafyalarnda çok yerde, çok sayda insan zulüm yaad. Fakat Halep son birkaç gündür belki çok youn bir ekilde gündeme geldi. Ama uzun süredir devam eden zulüm vard. Rabbim aclar bir daha bu ümmete göstermesin. En azndan oradaki sivillerin tahliyesi için salanan atekesin kalc olmasn, orada akan kann durmasn temenni ediyoruz. diye konutu.

SLAM ÜMMETNN BRLEMES

slam ümmetinin birlemesi çarsnda bulunan Yapcolu, Ümmet elbette birleebilir ama önce birleebileceklerini, bir araya gelebileceklerini dillendirmeleri ve buna inanmalar lazm. dedi.

Yapcolu, Batnn kendi zihinlerine örenilmi çaresizlik soktuunu savunarak, Avrupada yüz yl süren savalar anmsatt.

Geçen yüzylda iki dünya sava yaandn belirten Yapcolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Birbirilerinden 100 milyona yakn insan öldürdüler. Sonra bir araya geldiler. u anda biz onlara Avrupa Birlii diyoruz. Pek çok ülkeden müteekkil olmalarna ramen onlara bu ismi biz de takyoruz. Yüzlerce, binlerce ortak noktamz var iken, inandmz kitap bize kardelii emrederken, ate çukurunun kenarnda iken Allahn lütfüyle kurtulduumuzu ve onun nimeti sayesinde kardeler olduumuzu söylerken biz, Hazreti Muhammedin ümmeti, Müslümanlar olarak neden bir araya gelemeyecekmiiz. Dorusu bunun imkansz olduunu düünenlere ve dillendirenlere ben ayorum.

Ana Sayfaya Git