Acımız büyük: 13 şehit

Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü. TSK; "13 Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit"

Haberler 01.06.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uludere ilçesi enoba beldesinden rnak il merkezine gitmek üzere havalanan ve içerisinde 23. Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydn ile albay ve yarbaylarn bulunduu 13un üzerinde askerin personelin bulunduu tahmin edilen Cooger tipi helikopter kalktan 3 dakika sonra saat 19.40 sralarnda yüksek gerilim hattna taklarak dütü. Bunun üzerine bölgeye askeri birlikler eliinde arama-kurtarma ekipleri ile çok sayda salk personeli sevk edildi.

Gazetemizin baskya girdii saatlerde TSKdan son dakika açklamas geldi. Açklamada; lk alnan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarna taklmas sonucunda saat 20.55 sularnda kaza krma uramtr. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadalarmzn ehit olduu bilgisi alnmtr. denildi.

EHT OLANLARIN SMLER

Helikopterde 23. Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydn, Albay Ouzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binba Koray Onay, Yüzba lker Acar, Yüzba Nuri ener, Pilot Yüzba Serhat Snak, Pilot Üstemen Aldülmüttalip Kesikba, Baçavu Mehmet Erdoan, Teknik Baçavu Fevzi Kral, Uzman çavu Zeki Koç ve Piyade Uzman çavu Hakan ncekaln bulunduu örenildi.

IIK, SOYLU, MEK VE HULUS AKAR IRNAKA GTT

Milli Savunma Bakan Fikri Ik, Babakan Yardmcs Mehmet imek ve çileri Bakan Süleyman Soylu ve Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, rnakta askeri helikopterin dümesinin ardndan incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

rnakn Uludere ilçesine bal enoba beldesinden havalanan ve içerisinde 23. Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydn ile albay ve yarbaylarn bulunduu Cougar tipi helikopter ksa bir süre sonra yüksek gerilim hattna taklarak dütü. TSK, helikopterde bulunan 13 askerin ehit olduu bilgisini verdi

KALKITAN HEMEN SONRA

Gazetemizin baskya girdii saatlere kadar, olay yerinden ulaan bilgilere göre, Uludere ilçesi enoba beldesinden rnak il merkezine gitmek üzere havalanan ve içerisinde 23. Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydn ile albay ve yarbaylarn bulunduu 13un üzerinde askerin personelin bulunduu tahmin edilen Cooger tipi helikopter kalktan 3 dakika sonra saat 19.40 sralarnda yüksek gerilim hattna taklarak dütü.

Bunun üzerine bölgeye askeri birlikler eliinde arama-kurtarma ekipleri ile çok sayda salk personeli sevk edildi. Konuyla ilgili rnak Valiliinden yaplan açklamada u ifadelere yer verildi: limiz Uludere ilçesi enoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopterimiz kalktktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattna taklmas sonucu dümütür.Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmitir.

TÜRK SLAHLI KUVVETLERNDEN AçIKLAMA

Türk silahl Kuvvetlerinden yaplan açklamada kazada 13 askerin ehit olduu belirtildi. te o açklama; 31 Mays 2017 çaramba günü, rnak/enoba Tugay Komutanlndan kalk yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkndan ksa bir süre sonra, ilk alnan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarna taklmas sonucunda saat 20.55 sularnda kaza krma uramtr. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadalarmzn ehit olduu bilgisi alnmtr. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu elim olayda ehit olan kahraman silah arkadalarmza Allahtan rahmet, deerli ailelerine, yaknlarna, Türk Silahl Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine basal ve sabr diliyoruz. Kamuoyuna sayg ile duyurulur.

IRNAK VALL AçIKLAMA YAPTI

rnak Valiliinden yaplan açklamada limiz Uludere ilçesi enoba beldesinden kalkan Cougar tipi helikopterimiz kalktktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattna taklmas sonucu dümütür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmitir. Kamuoyuna saygyla duyurulur denildi.

TÜMEN KOMUTANI HELKOPTERDEYD

Akam saatlerinde enobadan birlikleri denetlemek amacyla kalkan ve içerisinde 23. Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydn ile albay ve yarbaylarn da bulunduu Coogeer tipi helikopter ile Irak snrnda bulunan Uludere ilçesine bal enoba mevkiinde irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin dütüü belirlendi. Olay yerine helikopterler ve zrhl araçlarla çok sayda asker ile ambulans sevk edildi.

EHT OLANLARIN SMLER

Helikopterde 23. Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydn, Albay Ouzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binba Koray Onay, Yüzba lker Acar, Yüzba Nuri ener, Pilot Yüzba Serhat Snak, Pilot Üstemen Aldülmüttalip Kesikba, Baçavu Mehmet Erdoan, Teknik Baçavu Fevzi Kral, Uzman çavu Zeki Koç ve Piyade Uzman çavu Hakan ncekaln bulunduu örenildi.

CUMHURBAKANI ERDOAN BLG ALDI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, rnakta askeri helikopterin dümesiyle ilgili yetkililerden bilgi ald.

IIK, SOYLU, MEK VE HULUS AKAR IRNAKA GTT

Milli Savunma Bakan Fikri Ik, Babakan Yardmcs Mehmet imek ve çileri Bakan Süleyman Soylu askeri helikopterin dümesinin ardndan rnaka gitti. Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, rnakta askeri helikopterin dümesinin ardndan incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

MEHMET MEKTEN AçIKLAMA

Babakan Yardmcs Mehmet imek kazayla ilgili Twitter üzerinden bir açklama yaparak kazada ehitlerimiz olduunu söyledi. imek; Twitterdan rnaktan ac bir kaza haberi, yine yüreimize kor ateler dütü. ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, mekanlar cennet olsun... mesajn paylat.

Ana Sayfaya Git