Acısı hiç dinmiyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 yıl önce PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Fırat'ın annesi, oğlunun çorabını çantasında taşıyor

Haberler 31.08.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde, PKKllarn 30 Austos 2015te katlettii 13 yandaki Frat Smpilin annesi Kadriye Smpil, olundan kalan birkaç eya ile avunuyor.

Silvan Baraj inaat yolu olarak da kullanlan Balar Mahallesi Büyük çeme Caddesinde sebze almak için evden çkt srada teröristlerin yola tuzaklad patlaycy infilak ettirmesi sonucu hayatn kaybeden küçük Fratn annesinin oluna duyduu özlem aradan geçen 3 yla ramen azalmad. Olunun katledilmesinden sonra elbiselerini hayr için fakir ve yetim çocuklara datan anne Smpil, çantasnda tad çorab koklayarak, hasret gideriyor.

- Hayalinde mühendis olmak vard

Anne Kadriye Smpil, olunun katledilmesinin üzerinden 3 yl geçmesine ramen aclarnn ilk günkü gibi taze olduunu söyledi.

Fratn çok çalkan bir çocuk olduunu ifade eden Smpil, öyle konutu:

Hayalinde mühendis olmak vard. Okumay da çok seviyordu. Ondan geriye hatra olarak birkaç tane fotoraf ve iki çorab kald. Ben de onlar her gün çantamda tayorum, hasret gideriyorum. Ne kadar çorabn koklasam da içimdeki ac ayn ama sadece biraz ferahlyorum.

Yaad acnn tarif edilemez olduunu dile getiren Smpil, Frat çok sakin bir çocuktu, onu manava gönderdim ama geri dönmedi. Frattan küçük bir olum var, o olaydan sonra onu hiçbir yere gönderemiyorum. dedi.

- O yoldan geçtiimde acm daha da katlanyor

Olunun katledildii caddeden sürekli geçmekten dolay üzüntü duyduunu anlatan Smpil, artk baka bir eve tanmak istediini ancak maddi imkannn buna yetmediini aktard.

Smpil, unlar söyledi:

Evim olayn gerçekletii yerde olduu için kapya çktm zaman sürekli o an yayorum. çarya ayn yoldan gittiim için çok zorlanyorum. Bu ac unutulmaz, o yoldan geçtiimde acm daha da katlanyor. Bu evden ayrlmak istiyorum çünkü her kapya çktmda sanki olumun cesedi yerdeymi gibi oluyorum. Bu konuda herkesten yardm bekliyorum.

Ana Sayfaya Git