Acı haberlerı peş peşe geldi

Dün peş peşe yürekleri dağlayan ölüm haberleri Diyarbakır'ı yasa boğdu. 10 gündür aranan Yusuf Yılmaz'ın cansız bedeni dün sulama kanalında bulunurken, serinlemek için kanala giren iki kardeşin de cesedine ulaşıldı.

Haberler 13.07.2018 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K KARDE KANALA GRNCE

Silvann çevriksu Mahallesinde ikamet eden ve Yeerdi Mahallesindeki msr tarlalarna su çekmeye çalrken sulama kanalna düen Selman Kzlçiçek ile onu kurtarmak için kanala giren aabeyi Frat Kzlçiçekin bulunmas için çalma balatld. Ekipler kanalda yaptklar aramalarda ilk olarak kardelerden Frat Kzlçiçekin cesedine ulat.

YUSUF YILMAZIN CESED

çalmalarn sürdüren ekipler, ayn bölgede bir ceset daha gördü. ncelemeler sonucunda, sudan çkarlan bu cesedin çatakköprü Mahallesinde 1 Temmuzda hayvan otlatrken kaybolan ve stanbulda görüldüü iddia edilen Yusuf Ylmaza ait olduu belirlendi. Ceset otopsi için Diyarbakr Adli Tp Kurumu morguna gönderildi.

YILMAZIN DA CESED BULUNDU

Boulmak üzere olan aabeyi Frat kurtarmak için sulama kanalna girdii belirtilen Ylmaz Kzlçiçekin de saat 11.30 sralarnda, suda yaplan arama çalmalarnda cesedine ulald. Ylmaz Kzlçiçekin cansz bedenine, sulama kanalnda bulunan 680 metre uzunluundaki tünelde ulald, su alt arama kurtarma ekibinin, tünele bellerindeki iplerle girip, cesedi çkard belirtildi.

Silvan ilçesinde, Devlet Su lerine (DS) ait sulama kanalna düen Frat (40) ile kardei Salman Ylmaz Kzlçiçeki (18) önceki gün gece arama çalmalar srasnda, 1 Temmuzdan beri kayp Yusuf Ylmazn (15) cansz bedeni bulundu. Frat Kzlçiçekin de gece saatlerinde cesedine ulalrken, kardei Ylmazn cansz bedeni ise dün sabah bulundu. Ekipler, Ylmaz Kzlçiçekin cesedini kanaldaki 680 metrelik tünele girip, çkard.Pe pee gelen ölüm haberleri Diyarbakr yasa bodu.

K KARDE KANALDA KAYBOLUNCA

Silvan ilçesine bal Yeerdi köyündeki tarlalarn sulamak isteyen Frat ile kardei Salman Ylmaz Kzlçiçek, önceki akam saatlerinde, DSnin sulama kanalna geldi. Ylmaz Kzlçiçek, iddiaya göre, dengesini kaybedip, kanala dütü. Kardeinin kanalda sürüklendiini fark eden Frat Kzlçiçek de hemen suya atlad.

EKPLER SEFERBER OLDU

Bu anlar görenlerin haber vermesiyle bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve Diyarbakr Belediyesi tfaiye Daire Bakanl Su Alt Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri de gelerek, bölgede güvenlik önlemi alrken, arama kurtarma çalmas için DS tarafndan su kanallarnn kapaklar kapatld. Gece saatlerine kadar sürdürülen çalmalarda, önce Frat Kzlçiçekin sulama kanalnda cansz bedenine ulald. Sudan çkarlan Kzlçiçekin cesedi, otopsi için Diyarbakr Adli Tp Kurumuna gönderildi.

11 GÜNDÜR ARANAN YUSUF

Diyarbakr Belediyesi tfaiye Daire Bakanl Su Alt Arama Kurtarma ekibi, sulama kanalnda Ylmaz Kzlçiçeki ararken, çocuk cesedi buldu. Sudan çkarlan cansz bedenin, 1 Temmuzda çatakköprü köyünde hayvan otlatmaya giden ve bir daha haber alnamayan Yusuf Ylmaza ait olduu belirlendi.

STANBULDA OLDUU SANILMITI

Kaybolduu gün balatlan Yusufu arama çalmalar, stanbulun Beylikdüzü ilçesinde olduu öne sürülerek, baz görüntülerin sosyal medyadan paylalmasyla 4 Temmuzda durdurulmutu. Yusufun ailesinin, görüntülerdeki kiinin oullar olmadn söylemesi üzerine arama çalmalarna 3 gün önce yeniden balanmt.

35 KLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

Yusufun cesedine ulalan sulama kanalnn, kaybolduu yerden yaklak 35 kilometre uzaklkta olduu belirtildi. Otopsi için dün gece Adli Tp Kurumuna götürülen Yusufun cenazesi, ailesi tarafndan tehis edildi.

ACIMIZ çOK BÜYÜK

Gözya döken Yusuf Ylmazn babas Mehmet ah Ylmaz ve dier aile fertleri cenazenin teslim edilmesini bekledi. Amca Veysi Ylmaz, kanalda iki kiinin kaybolmasnn ardndan yeenini bulabildiklerini söyledi.

Ylmaz, unlar kaydetti: 11 gündür biz bu acy çekiyoruz. Köpekler gelip orada arama yapt ama çocuun izine rastlayamadk. Biz bu acy çektik bakalar çekmesin. Acya ac katlyor. Allah kimseye göstermesin. 40 kilometre gitmi çocuk. Acmz çok büyük. Allah bize gösterdi, bakalarna göstermesin. 40 kilometre ötede gece cenazemizi bulduk.

Ylmazn otopsinin ardndan ailesine teslim edilen cenazesi Batmann Beiri ilçesine bal kiköprü Beldesinde gözyalar arasnda topraa verildi. Baba Mehmet ah Ylmaz ve anne Fatma Ylmaz ile 3 çocuu, Ylmazn defnedilmesi srasnda fenalk geçirdi.

YILMAZIN DA CESED BULUNDU

Frat Kzlçiçekin cenazesi ise Adli Tp Kurumunda yaplan otopsi sonras dün yaknlarna teslim edildi. Boulmak üzere olan aabeyi Frat kurtarmak için sulama kanalna girdii belirtilen Ylmaz Kzlçiçekin de saat 11.30 sralarnda, suda yaplan arama çalmalarnda cesedine ulald. Ylmaz Kzlçiçekin cansz bedenine, sulama kanalnda bulunan 680 metre uzunluundaki tünelde ulald, su alt arama kurtarma ekibinin, tünele bellerindeki iplerle girip, cesedi çkard belirtildi. Ylmaz Kzlçiçekin cansz bedeni, otopsi yaplmak üzere morga kaldrld.

CENAZELER TOPRAA VERLD

Sulama kanalnda boularak hayatn kaybeden Ylmaz Kzlçiçek (18) ve Frat Kzlçiçekin cenazeleri Diyarbakr Adli Tp Kurumundaki otopsi ilemlerinin ardndan, yaknlar tarafndan alnd. Batmana bal kiztepe köyüne götürülen cenazeler köy mezarlnda yan yana topraa veril

10 GÜNDE 4 K BOULDU

Temel geçim kaynann tarm oluturduu Diyarbakrn baz ilçelerinde verimin artmas ve tarlalarn sulanmas için yaplan sulama kanallar tehlikeye davetiye çkarmaya devam ediyor. Kilometrelerce uzunlukta bulunan sulama kanallarnn etrafnda hiçbir güvenlik önlemi alnmamas, köylülerin tepkisine neden oldu. Tarla sulamak ve hayvan otlatmak için kanallarndan yanndan geçen köylülerden bazlar ya serinlemek için ya da kanaldan tarlalarna su alrken dengelerini kaybederek akntya kaplp hayatlarn kaybetti.

SULAMA KANALLARI ÖLDÜRÜYOR

Yaklak bir hafta önce Batmann Kozluk ilçesi Bekirhan beldesine bal Yeniçalar Köyü Muhtar Ahmet Sayar, köyden gecen sulama kanallarnda incelemede bulunduu esnada dengesini kaybederek suya dümü, su pompasnn çekim alanna kaplan muhtar skt yerden çkamaynca boularak hayatn kaybetmiti.

Olaydan birkaç gün önce Diyarbakrn Silvan ilçesinde koyun otlatmak için sabahn erken saatlerinde evden çkan 15 yandaki Yusuf Ylmazn da dün yaplan aramalarda su kanalna düerek boulduu tespit edildi. Dün ölen saatlerinde tarla sulamak için kanala yönelip dengesini kaybederek akntya kaplan Selman ile kardeini kurtarmak isterken suya atlayp sürüklenen Frat Kzlçiçekin cansz bedenleri de sulama kanalnda bulundu. Vatandalar, 10 gün içinde 4 kiinin ölümüne neden olan sulama kanallar ile ilgili güvenlik önlemlerinin arttrlmasn talep ederek, ihmal sonucu ölümlerin önüne geçilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git