Görüş Bildir

Acı haberlerı peş peşe geldi

Dün peş peşe yürekleri dağlayan ölüm haberleri Diyarbakır'ı yasa boğdu. 10 gündür aranan Yusuf Yılmaz'ın cansız bedeni dün sulama kanalında bulunurken, serinlemek için kanala giren iki kardeşin de cesedine ulaşıldı.

Acı haberlerı peş peşe geldi

İKİ KARDEŞ KANALA GİRİNCE

Silvan'ın Çevriksu Mahallesi'nde ikamet eden ve Yeşerdi Mahallesi'ndeki mısır tarlalarına su çekmeye çalışırken sulama kanalına düşen Selman Kızılçiçek ile onu kurtarmak için kanala giren ağabeyi Fırat Kızılçiçek'in bulunması için çalışma başlatıldı. Ekipler kanalda yaptıkları aramalarda ilk olarak kardeşlerden Fırat Kızılçiçek'in cesedine ulaştı.

YUSUF YILMAZ'IN CESEDİ

Çalışmalarını sürdüren ekipler, aynı bölgede bir ceset daha gördü. İncelemeler sonucunda, sudan çıkarılan bu cesedin Çatakköprü Mahallesi'nde 1 Temmuz'da hayvan otlatırken kaybolan ve İstanbul'da görüldüğü iddia edilen Yusuf Yılmaz'a ait olduğu belirlendi. Ceset otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

YILMAZ'IN DA CESEDİ BULUNDU

Boğulmak üzere olan ağabeyi Fırat'ı kurtarmak için sulama kanalına girdiği belirtilen Yılmaz Kızılçiçek'in de saat 11.30 sıralarında, suda yapılan arama çalışmalarında cesedine ulaşıldı. Yılmaz Kızılçiçek'in cansız bedenine, sulama kanalında bulunan 680 metre uzunluğundaki tünelde ulaşıldığı, su altı arama kurtarma ekibinin, tünele bellerindeki iplerle girip, cesedi çıkardığı belirtildi.

Silvan ilçesinde, Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına düşen Fırat (40) ile kardeşi  Salman Yılmaz Kızılçiçek'i (18) önceki gün gece arama çalışmaları sırasında, 1 Temmuz'dan beri kayıp Yusuf Yılmaz'ın (15) cansız bedeni bulundu. Fırat Kızılçiçek'in de gece saatlerinde cesedine ulaşılırken, kardeşi Yılmaz'ın cansız bedeni ise dün sabah bulundu. Ekipler, Yılmaz Kızılçiçek'in cesedini kanaldaki 680 metrelik tünele girip, çıkardı.Peş peşe gelen ölüm haberleri Diyarbakır'ı yasa boğdu.

İKİ KARDEŞ KANALDA KAYBOLUNCA

Silvan ilçesine bağlı Yeşerdi köyündeki tarlalarını sulamak isteyen Fırat ile kardeşi Salman Yılmaz Kızılçiçek, önceki akşam saatlerinde, DSİ'nin sulama kanalına geldi. Yılmaz Kızılçiçek, iddiaya göre, dengesini kaybedip, kanala düştü. Kardeşinin kanalda sürüklendiğini fark eden Fırat Kızılçiçek de hemen suya atladı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Bu anları görenlerin haber vermesiyle bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve Diyarbakır Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri de gelerek, bölgede güvenlik önlemi alırken, arama kurtarma çalışması için DSİ tarafından su kanallarının kapakları kapatıldı. Gece saatlerine kadar sürdürülen çalışmalarda, önce Fırat Kızılçiçek'in sulama kanalında cansız bedenine ulaşıldı. Sudan çıkarılan Kızılçiçek'in cesedi, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

11 GÜNDÜR ARANAN YUSUF

Diyarbakır Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma ekibi, sulama kanalında Yılmaz Kızılçiçek'i ararken, çocuk cesedi buldu. Sudan çıkarılan cansız bedenin, 1 Temmuz'da Çatakköprü köyünde hayvan otlatmaya giden ve bir daha haber alınamayan Yusuf Yılmaz'a ait olduğu belirlendi.

İSTANBUL'DA OLDUĞU SANILMIŞTI

Kaybolduğu gün başlatılan Yusuf'u arama çalışmaları, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde olduğu öne sürülerek, bazı görüntülerin sosyal medyadan paylaşılmasıyla 4 Temmuz'da durdurulmuştu. Yusuf'un ailesinin, görüntülerdeki kişinin oğulları olmadığını söylemesi üzerine arama çalışmalarına 3 gün önce yeniden başlanmıştı.

35 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

Yusuf'un cesedine ulaşılan sulama kanalının, kaybolduğu yerden yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi. Otopsi için dün gece Adli Tıp Kurumu'na götürülen Yusuf'un cenazesi, ailesi tarafından teşhis edildi.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Gözyaşı döken Yusuf Yılmaz'ın babası Mehmet Şah Yılmaz ve diğer aile fertleri cenazenin teslim edilmesini bekledi. Amca Veysi Yılmaz, kanalda iki kişinin kaybolmasının ardından yeğenini bulabildiklerini söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:  "11 gündür biz bu acıyı çekiyoruz. Köpekler gelip orada arama yaptı ama çocuğun izine rastlayamadık. Biz bu acıyı çektik başkaları çekmesin. Acıya acı katılıyor. Allah kimseye göstermesin. 40 kilometre gitmiş çocuk. Acımız çok büyük. Allah bize gösterdi, başkalarına göstermesin. 40 kilometre ötede gece cenazemizi bulduk."

Yılmaz'ın otopsinin ardından ailesine teslim edilen cenazesi Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Mehmet Şah Yılmaz ve anne Fatma Yılmaz ile 3 çocuğu, Yılmaz'ın defnedilmesi sırasında fenalık geçirdi.

YILMAZ'IN DA CESEDİ BULUNDU

Fırat Kızılçiçek'in cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası dün yakınlarına teslim edildi. Boğulmak üzere olan ağabeyi Fırat'ı kurtarmak için sulama kanalına girdiği belirtilen Yılmaz Kızılçiçek'in de saat 11.30 sıralarında, suda yapılan arama çalışmalarında cesedine ulaşıldı. Yılmaz Kızılçiçek'in cansız bedenine, sulama kanalında bulunan 680 metre uzunluğundaki tünelde ulaşıldığı, su altı arama kurtarma ekibinin, tünele bellerindeki iplerle girip, cesedi çıkardığı belirtildi. Yılmaz Kızılçiçek'in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Sulama kanalında boğularak hayatını kaybeden Yılmaz Kızılçiçek (18) ve Fırat Kızılçiçek'in cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından, yakınları tarafından alındı. Batman'a bağlı İkiztepe köyüne götürülen cenazeler köy mezarlığında yan yana toprağa veril

10 GÜNDE 4 KİŞİ BOĞULDU

Temel geçim kaynağının tarım oluşturduğu Diyarbakır’ın bazı ilçelerinde verimin artması ve tarlaların sulanması için yapılan sulama kanalları tehlikeye davetiye çıkarmaya devam ediyor. Kilometrelerce uzunlukta bulunan sulama kanallarının etrafında hiçbir güvenlik önlemi alınmaması, köylülerin tepkisine neden oldu. Tarla sulamak ve hayvan otlatmak için kanallarından yanından geçen köylülerden bazıları ya serinlemek için ya da kanaldan tarlalarına su alırken dengelerini kaybederek akıntıya kapılıp hayatlarını kaybetti.

SULAMA KANALLARI ÖLDÜRÜYOR

Yaklaşık bir hafta önce Batman’ın Kozluk ilçesi Bekirhan beldesine bağlı Yeniçağlar Köyü Muhtarı Ahmet Sayar, köyden gecen sulama kanallarında incelemede bulunduğu esnada dengesini kaybederek suya düşmüş, su pompasının çekim alanına kapılan muhtar sıkıştığı yerden çıkamayınca boğularak hayatını kaybetmişti.

Olaydan birkaç gün önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde koyun otlatmak için sabahın erken saatlerinde evden çıkan 15 yaşındaki Yusuf Yılmaz’ın da dün yapılan aramalarda su kanalına düşerek boğulduğu tespit edildi. Dün öğlen saatlerinde tarla sulamak için kanala yönelip dengesini kaybederek akıntıya kapılan Selman ile kardeşini kurtarmak isterken suya atlayıp sürüklenen Fırat Kızılçiçek’in cansız bedenleri de sulama kanalında bulundu.  Vatandaşlar, 10 gün içinde 4 kişinin ölümüne neden olan sulama kanalları ile ilgili güvenlik önlemlerinin arttırılmasını talep ederek, ihmal sonucu ölümlerin önüne geçilmesini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi