Açığa alındılar kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı ve Kayapınar Belediye Başkanı'nın terör örgütüne üye olmaktan tutuklanması üzerine açığa aldı. Bakanlık yerlerine kayyum olarak, İlçe Kaymakamlarını atadı.

Haberler 09.12.2016 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BAKANLIKKTAN YAPILAN AçIKLAMA

çileri Bakanlnca, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanan Diyarbakr Yeniehir Belediye Bakan Mehmet Selim Kurbanolu, Diyarbakr Kayapnar Belediye Bakan Mehmet Ali Aydn ve Hakkari çukurca Belediye Bakan Servet Tunçun görevden uzaklatrld bildirildi. Açklama da u ifadelere yer verildi:

BELEDYE BAKANLARI AçIA ALINDI

Terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan Diyarbakr Yeniehir Belediye Bakan Mehmet Selim Kurbanolu, Diyarbakr Kayapnar Belediye Bakan Mehmet Ali Aydn ve Hakkari çukurca Belediye Bakan Servet Tunç, çileri Bakanlnn 07 Aralk tarihli karar ile görevlerinden uzaklatrlmlardr. çileri Bakanlnca; Diyarbakr Yeniehir lçe Kaymakam Mehmet Özel Diyarbakr Yeniehir Belediye Bakan Vekili olarak, Diyarbakr Kayapnar lçe Kaymakam Mustafa Klç Diyarbakr Kayapnar Belediye Bakan Vekili olarak, Hakkari çukurca lçe Kaymakam Mehmet Mut ise, Hakkari çukurca Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilmilerdir.

SUR BELEDYESNE BAYRAKLI TABELA

Öte yandan, lk kayyum atanan Diyarbakr ilçelerinden olan Sur Belediyesinin tabelas deitirildi. çok dilli belediyecilikle gündeme gelen Sur Belediyesinin Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice yazl tabelas indirildi. Dün aslan yerine Türkçe ve Kürtçe yazl, Türk bayrann yer ald tabela asld. Sur Belediye Bakan Seyit Narin ve Ebakan Fatma k Barutun tutuklanp, görevden uzaklatrlmasnn ardndan çileri Bakanlnca kayyum görevlendirilmiti.

YÜKSEKOVA MERKEZL OPERASYON

Hakkarinin Yüksekova, emdinli ve çukurca belediyelerine 5 gün önce yaplan sürdürülen soruturmalar kapsamnda operasyon yapld. Operasyonlarda Yüksekova Belediye E Bakan Adile Kozay, çukurca Belediye E Bakanlar Servet Tunç, Hilal Duman ve emdinli Belediye E Bakan Seferi Ylmazn da aralarnda bulunduu 30 kii gözaltna alnd.

Gözaltna alnan emdinli Belediye E Bakan Seferi Ylmaz 2 gün önce, çukurca Belediye E Bakan Servet Tunç ve Bakan Yardmcs Hdr Demirolu, çukurca eski Belediye Bakan Mehmet Kanar, DBP çukurca eski ilçe Bakan Cumhur Erdem dün çkarldklar mahkemece örgüt üyeleinden tutuklanarak cezaevine konuldu.

çUKURCADA KAYYUM ATAMASI

Tutuklanan çukurca Belediye E Bakan Servet Tunçun yerine dün ilçe kaymakam Mehmet Mut kayyum olarak atand. Ayn soruturma kapsamnda gözaltna alnan Yüksekova Belediye E Bakan Adile Kozay ise, bugün Hakkaride mahkemeye çkarld. Bu arada Yüksekova ilçesinde gözaltna alnan 10 kiinin Emniyetteki sorgular ise sürüyor.

Ana Sayfaya Git