Açığa alındılar kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı ve Kayapınar Belediye Başkanı'nın terör örgütüne üye olmaktan tutuklanması üzerine açığa aldı. Bakanlık yerlerine kayyum olarak, İlçe Kaymakamlarını atadı.

Açığa alındılar kayyum atandı

BAKANLIKKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığınca, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Mehmet Selim Kurbanoğlu, Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın ve Hakkari Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç'un görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.  Açıklama da şu ifadelere yer verildi:

BELEDİYE BAŞKANLARI AÇIĞA ALINDI

"Terör örgütüne üye" olmaktan tutuklanan Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Mehmet Selim Kurbanoğlu, Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın ve Hakkari Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç, İçişleri Bakanlığı'nın 07 Aralık tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. İçişleri Bakanlığı'nca; Diyarbakır Yenişehir İlçe Kaymakamı Mehmet Özel Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan Vekili olarak, Diyarbakır Kayapınar İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkan Vekili olarak, Hakkari Çukurca İlçe Kaymakamı Mehmet Mut ise, Hakkari Çukurca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir."

SUR BELEDİYESİNE BAYRAKLI TABELA

Öte yandan, İlk kayyum atanan Diyarbakır ilçelerinden olan Sur Belediyesinin tabelası değiştirildi. Çok dilli belediyecilikle gündeme gelen Sur Belediyesi'nin Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice yazılı tabelası indirildi. Dün asılan yerine Türkçe ve Kürtçe yazılı, Türk bayrağının yer aldığı tabela asıldı. Sur Belediye Başkanı Seyit Narin ve Eşbaşkan Fatma Şık Barut’un tutuklanıp, görevden uzaklaştırılmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nca kayyum görevlendirilmişti.

YÜKSEKOVA MERKEZLİ OPERASYON

Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca belediyelerine 5 gün önce yapılan sürdürülen soruşturmalar kapsamında operasyon yapıldı. Operasyonlarda Yüksekova Belediye Eş Başkanı Adile Kozay, Çukurca Belediye Eş Başkanları Servet Tunç, Hilal Duman ve Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz 2 gün önce, Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç ve Başkan Yardımcısı Hıdır Demiroğlu, Çukurca eski Belediye Başkanı Mehmet Kanar, DBP Çukurca eski ilçe Başkanı Cumhur Erdem dün çıkarıldıkları mahkemece 'örgüt üyeleğinden' tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÇUKURCA'DA KAYYUM ATAMASI

Tutuklanan Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç'un yerine dün ilçe kaymakamı Mehmet Mut kayyum olarak atandı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yüksekova Belediye Eş Başkanı Adile Kozay ise, bugün Hakkari'de mahkemeye çıkarıldı. Bu arada Yüksekova ilçesinde gözaltına alınan 10 kişinin Emniyetteki sorguları ise sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz