Adalet Bakanı Gül: OHAL uygulaması bir kaç gün içinde son ermiş olacak

ADALET Bakanı Abdülhamit Gül, "OHAL uygulaması bir kaç gün içinde sona ermiş olacak" dedi. "(FETÖ DAVALARI) Mahkemeler önündeki 94 ayrı dosyada 2 bin 161 tutuklu sanığın yargılaması devam etmektedir" diyen Bakan Gül, "2 bin 382 sanığa ağırlaştırılmış müebbetten süreli hapis cezalarına kadar değişen tür ve ağırlıkta cezalar verilmiştir" diye konuştu.

Haberler 17.07.2018 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Gül, Türkiye Hukuk Platformu tarafndan düzenlenen Uluslararas Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu na katld. stanbul Üniversitesi Fen Fakültesinde düzenlenen sempozyuma, AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Milletvekili Bekir Bozda, stanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Irak eski Cumhurbakan Yardmcs Tark el Haimi de katld.

KARARLI MÜCADELE SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTR

OHAL uygulamas bir kaç gün içinde sona ermi olacak diyen Bakan Gül, Ancak, OHALin kalkyor olmas terörle mücadelenin sona erecei anlamn asla gelmemelidir. OHAL süresi sona erecek ama FETÖ bata olmak üzere, Türkiyeyi kskaca almak isteyen bütün terör örgütleriyle en kalc, en kararl mücadele sonuna kadar devam edecektir dedi.

2 BN 382 SANIA CEZA

FETÖ ile mücadelede yarglamayla ilgili konuan Adalet Bakan Gül, 15 Temmuz, ayn zamanda Türk Yargsnn alnnn akyla çkt büyük snavlarndan biridir. Darbeler Türk yargsn, vesayet merkezlerinin kondisyon alanna dönütürmütür. Tarihimizde ilk kez Türk yargs bu rolü reddetmitir. 15 Temmuz kalkmasnn scak dakikalarnda hzla harekete geçmi, cesaretle darbecilerin üstüne gitmitir. Kalkmann asli failleri, yani o gece kalkmaya eylemli olarak katlan FETÖnün silahl ve sivil unsurlar hakkndaki yarglamalar kesin hüküm yolunda hzla ilerlemektedir. Dorudan darbe teebbüsüyle ilgili olan soruturmalar bir dosya dnda tamamlanm durumdadr. Mahkemeler önündeki 94 ayr dosyada 2 bin 161 tutuklu sann yarglamas devam etmektedir. 195 dosyada ilk derece mahkemelerindeki yarglamalar tamamlanm, bunlardan ikisi Yargtay denetiminden de geçerek kesinlemitir. Bu dosyalarda 2 bin 382 sana arlatrlm müebbetten süreli hapis cezalarna kadar deien tür ve arlkta cezalar verilmitir dedi.

ADL BR YARGILAMA YAPILMAKTADIR

Bakan Gül, Elbette, mahkemeler bir mahkumiyet otomat gibi çalmamakta, suçluyla suçsuzu ayrarak adil bir yarglama yaplmaktadr. Bu çerçevede yarglanp hak ettii cezalar alanlar yannda, yarglama sonunda beraat edenler de bulunmaktadr. Savclarmz iddialarn titiz biçimde takip etmekte, taleplerinin aksine kararlar istinaf ve temyiz kanun yollarna tayarak hukuki denetim görevlerini titiz biçimde yerine getirmektedir Hiç kimse ehitlerimizin, Ömer Halis Demirin, Olçoklarn kannn yerde kalmasn bizden beklemesin, sonuna kadar Türk milleti, Türk yargs kararllkla mücadelesini sürdürecektir diye konutu.

FETÖ LE MÜCADELEDE K KIRMIZI çZGMZ VAR

Gül, FETÖ ile mücadelede iki krmz çizgimiz var. Birincisi, bu mücadelenin zafiyete uramasna asla müsaade etmeyiz. Sürecin sulandrlmasna, amacndan, ekseninden kopmasna, suçlular için cezaszlk sonucuna asla tahammül edemeyiz. kinci krmz çizgimiz, hukuktur, adalettir. Mücadelenin yegane baar ölçüsü, suçluyla suçsuzu, haklyla haksz, madurla mücrimi ayrmak, ona göre muamele etmektir. Elbette bu mücadelenin yarg boyutunda, hiç kimsenin bamsz mahkemelere vekaleten konuma yetkisi bulunmamaktadr. Soruturma ve kovuturmalar bamsz yarg mercilerince yürütülmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git