Adamlar maaş alıyor ama yok

Kayapınar Belediye Başkanvekili Kılıç'tan şok iddia; Taşeron işçisi, orada kayıtlı, örgüt mensubu ama alanda yok, bulamıyoruz. Belediyeden para alıyor ama adam ortada yok. 110 kişi işten çıkarıldı.

Haberler 09.02.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki ay önce çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan Kayapnar ilçesi Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Klç, örgüt mensubu olduu belirlenen 110 çalann i akdinin feshedildiini söyledi. Klç, Bizde 710 tane taeron çalan var. Bunlardan i akdini feshettiimiz 110 kii, 600 kii devam ediyor. Tamamna yakn örgüt mensubu, birçounu gördük ie gelmiyor. Orada kaytl, örgüt mensubu ama alanda yok, bulamyoruz. Belediyeden para alyor ama adam ortada yok. Evine ekmek götüren gerçekten de sadk bir ekilde çalan, bakalaryla hareket etmeyen kimseye dokunmayz, iimizde olmaz zaten dedi.

MKANLARIMIZI EHRN HZMETNE SUNUYORUZ

Klç, kentte görev yapan ulusal ve yerel gazete ile tvlerin mensuplaryla bir araya gelerek çalmalar hakknda bilgi verdi. Göreve baladklar günden bu yana hazrladklar projelerin birçounun tamamlandn bildiren Klç, Diyarbakrn geleceine yönelik projeleri bir an önce hayata geçirmek için boa harcayacak vakitlerinin olmadn söyledi. Klç, vatandalarla bir araya geleceklerini, toplumdaki dezavantajl kesimlerle ilgilenmeye gayret edeceklerini ifade ederek, unlar kaydetti: Belediyenin tüm imkanlarn ehrin hizmetine sunmaya hazrm. Bu sebeple belediyecilikle ilgili kim ne söz söyleyecekse onu da dinlemeye hazrz. Kapmz herkese açk. Bizim için her fikir önemlidir yeter ki ehre katk salamak için biri proje sunsun.

Bir aylk süreçte belediye ekiplerinin köyleri dolaarak yerinde incelemelerde bulunduunu anlatan Klç, kent merkezinde de yeni yaplamann olduu bölgeleri gezdiklerini, skntlar dinlediklerini, bu kapsamda projeler ürettiklerini dile getirdi.

34 KÖYE TAZYE EV YAPILIYOR

Klç, yaklak 34 köye taziye evi yapmak için çalma balattklarn, bu çerçevede 208 metrekare alana kurulacak yas evleriyle ilgili tamamlanan projenin ihale aamasnda olduunu aktard.

Yaklak 3 bin 500 metrekare alana Kadn ve Gençlik Yaam Merkezi kuracaklarn bildiren Klç, öyle devam etti:

Merkezde yüzme havuzu, fitness, sauna, kadn yaam alanlar, kafeterya, toplant salonlar olacak. Dezavantajl kesimlerimiz de bu hizmetlerden ücretsiz faydalanabilecek. lçede engelli, bakma muhtaç ne kadar vatandamz varsa onlar dolatk ve taleplerini topladk. Engelli ve bakma muhtaç vatandalarmzn bakmn belediye olarak üstleniyoruz. Ayrca kurduumuz, Engelli Yaam Merkezinin birkaç gün içerisinde açln yapacaz.

ehrin üst yaps ve sosyal politikalaryla ilgili projelerin tamamlandn ifade eden Klç, dezavantajl olan Peyas ve Huzurevleri mahallelerinin bakm ve üst yaps ile ilgili çalmalarn sürdüünü kaydetti.

ÖRENCLERMZ UNUTMADIK

Klç, bu çalmalarn ardndan söz konusu mahallelerde okuyan örencilere yönelik kuracaklar etüt merkezlerinde hafta sonlar akademik kurslar verileceini bildirdi.

çocuklar uyuturucu gibi bamllk yapan maddelere kar koruyacaklarna iaret eden Klç, Dün okul aile birlii bakanlar ve eitimci kadromuzla bir toplant yaptk. ehirde uyuturucu kullanma ya 12ye kadar dümü durumda. Bununla sk ekilde mücadele etme karar aldk. Hem emniyet ekipleri hem bizler hem de eitim kadromuz vatandalarmzla toplant yapacaz. çocuklar uyuturucu veya bamllk yapan maddelere kar korumak zorundayz. ifadelerini kulland.

BORCUMUZ YOK, GELRMZ Y

Borcu bulunmayan, geliri de fena olmayan bir belediyeyiz. Bu geliri hükümetin de sunaca destek ile kullanarak hzl bir ekilde hizmetleri vatandaa sunmak istiyoruz. diyen Klç, ehrin imaryla ilgili i adamlar, müteahhitler ve ilgili derneklerle toplant yaptklarn, onlara çözüm odakl çalma teklifinde bulunduklarn söyledi.

Klç, uyuturucu ile mücadele anlamnda il ve ilçe emniyet müdürlükleri ile ortak projeler yürüteceklerini, çocuklar uyuturucudan koruyacak tedbirler alacaklarn aktard.

BÜTçE HZMETE DÖNÜTÜRÜLMEM

Belediyenin kendilerinden önceki dönemde harcamalarnn büyük ksmnn personel giderlerinden olutuunu kaydeden Klç, Bütçeyi kontrol ettiimde yaklak 150-200 trilyonluk bütçe oluturulmu, hizmete ayrlan ksm 40 trilyon civarnda. Biz daha çok hizmete yönelik harcama düünüyoruz. Gerekirse ek bütçe yapacaz. 40 trilyon deil yaklak 250 trilyon gibi bir bütçe düünüyoruz. diye konutu.

Bir gazetecinin, Görevden alndktan sonra müfettiler belediyede bir inceleme yapt, rapor hazrlamtr muhtemelen. Bu raporu gördünüz mü? DBPli belediyenin yapt yolsuzluk, usulsüzlükler nelerdir? sorusu üzerine Klç, öyle konutu:

MÜFETTLERN RAPORLARI

Müfetti raporu bize geldi, onunla ilgili yasal ilemler balatlacak. Yarg sürecine intikal edecei için buradan açklamak k olmayabilir. Gördüümüz aksaklklar, hizmet alm yaplm ve imdi çalanlarn sorgulamasn yapyoruz. ine son verdiimiz kiilerin KHK kapsamnda i akitlerini feshettik. Tamamna yakn örgüt mensubu olarak görünüyor. Birçounu gördük ie gelmiyor. Orada kaytl, örgüt mensubu ama alanda yok, bulamyoruz. 4-5 gün ie gelmeyenler var, tutanak tutuyoruz. Belediyeden para alyor ama adam ortada yok.

Klç, belediyede farkl saiklerle hareket edenler bulunduunu, bu kapsamda zabta ve baz dier birimlerde problemler olduunu tespit ettiklerini belirterek, bunun çözümünü salamaya çaltklarna dikkati çekti.

MAA ALIYOR, AMA ADAM YOK

Bu vakte kadar terör örgütüyle iltisakl olduunu tespit ettiimiz kiilerin iine son verdik. Bizde 710 taeron çalan vard. akdini feshettiimiz kiilerin tamam 110 kii. 600 kii devam ediyor, hiçbirine dokunmadk. Evine ekmek götüren, gerçekten sadk bir ekilde çalan, baka saiklerle hareket etmeyen hiçkimseye dokunmayz. Biz kimsenin rzkn kesmek derdinde deiliz. diyen Klç, bu konuda ilemlerin süreceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git