Aday Adayı Enflasyonu

Ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da Ak Parti cephesinde, aday adayı enflasyonu yaşanıyor. 29 Nisan'da son başvuru günü olarak açıklanırken, başvuran aday sayısının 30'u aştığı bildirildi.

Haberler 27.04.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday aday olmak isteyen kamu görevlilerinin bavuru yapmas için süre dün sona ererken, Diyarbakrda özellikle AK Partiye bavurularda aday aday enflasyonu yaand. Dün l Bakanl ve Genel Merkeze Diyarbakr için bavuran aday aday says 30ü bulurken, Diyarbakrda istifa eden bürokratlar arasnda Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz Mula için, Merkez Sur ilçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Bilal Özkanda Mersindey aday aday olmak için istifa etti. AK Parti MYK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ylmazn da aday adayl için istifa ettii öne sürülürken, akademisyen Doç. Dr. Cenap Ekincide istifa ettiini açklad.

STFA EDEN BÜROKRATLAR

24 Haziranda yaplacak olan Milletvekilleri seçimi için aday aday bavurular için geri saym balarken, AK Partinin aday aday bavurular 29 nisanda son buluyor.

Sabah saatlerinde Burdur Valisi erif Ylmaz ile Bilecik Belediye Bakan Selim Yacnn istifalarnn ardndan, Konya Büyükehir Belediye Bakan Tahir Akyürek ve Samsun Büyükehir Belediye Bakan Yusuf Ziya Ylmaz da milletvekili aday adayl için belediye bakanlndan istifa ettiklerini açklad. Fatih Belediye Bakan Mustafa Demir de, ölen saatlerinde istifa etti ve milletvekili aday adayl için bavuruda bulunma karar ald. Emniyet Genel Müdürü Selami Altnok, DSK Bakan Kani Beko, SGK Bakan Mehmet Selim Bal, Basn lan Kurumu (BK) Genel Müdür Yardmcs Mustafa Canbey de istifasn açklad.

GENEL SEKRETER STFA ETT

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanlna çileri Bakanlnca görevlendirme yaplmasnn ardndan 15 Ocak 2017de Genel Sekreter olarak atanan Muhsin Erylmaz, 24 Haziranda Cumhurbakan Seçimi ile birlikte yaplacak milletvekilli seçiminde Mula AK Parti milletvekili aday aday olmak için bavuracak. Erylmaz, yapt açklamada, 29 yllk kamu görevini ülkenin bütün bölgelerinde yürüttüünü belirtti.

Bölgedeki tarihi önemdeki gelimeler ve Türkiyenin bir an önce belirsizlikleri amas zorunluluuyla seçim karar alndn hatrlatan Erylmaz, görevi srasnda edindii tecrübeleri millete hizmete dönütürmek üzere milletvekili aday adayl için istifa ettiini kaydetti. Sivil toplum kurulularnda yöneticilik yapan Erylmaz, baz Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde mahalli idareler uygulamalarna ilikin incelemelerde de bulundu. ngilizce bilen Erylmaz, evli ve 3 çocuk babasdr.

SUR KAYYUMU ÖZKAN STFA ETT

Öte yandan, Merkez Sur ilçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili olarak 2 yldan bu yana görev yapan Bilal Özkan, memleketi Mersinden Ak Parti milletvekili aday aday olmak için, her iki görevinden de istifa etti. Bugün istifasn sunan Özkann önümüzdeki günlerde milletvekili aday adayl için bavuru yapaca örenildi. 2017 ylnda önce yln ilçe belediye bakan, daha sonra da yln idarecisi seçilen Özkan, 10 Ocak 2018 günü Cumhurbakanl Külliyesinde düzenlenen törenle Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann elinden ödülünü almt. Bilal Özkan, 2014 yerel seçimlerinde de Ak Partiden Silifke Belediye Bakan aday olmutu.

MERSNDEN ADAY ADAYI OLACAK

Sur Kaymakaml ve Belediye Bakan vekilliinden istifa eden Bilal Özkan yapt açklamada, 2 yla yakn süre, büyük bir mesuliyet ve onurla sürdürdüüm Sur Kaymakaml ve Belediye Bakanl görevlerimden, güzel memleketimiz Mersine ve Mersinli hemerilerimize hizmet etmek duygusuyla Ak Partimizden Mersin Milletvekili aday aday olmak üzere istifa ettim dedi.

AK PARTYE BAVU SAYISI

Buarada, 24 Haziran yaplacak Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde AK Partiden milletvekili aday aday olmak için müracaat süreci devam ediyor. Aday adaylar, parti genel merkezinin yan sra 81 ilde bulunan il bakanlklarna bavurularn yapyor.

Milletvekili aday adayl bavurusu için evraklarn tamamlayarak parti genel merkezine gelen milletvekillerinin yan sra partililer de aday adayl müracaatnda bulundu. AK Partiye, milletvekili aday adayl için u ana kadar 1873 kii müracaat etti. Parti yetkilileri bu saynn 29 Nisana kadar daha da artacan ifade etti. AK Partide, milletvekili aday adayl için 24 Nisanda balayan bavuru süresi 29 Nisan Pazar günü son bulacak.

DYARBAKIRDAK BAVURULAR

Milletvekili says 11den 12ye çkan Diyarbakrda aday aday enflasyonu yaanyor. Son iki günde AK Parti Diyarbakr l Bakanl ve Genel merkeze aday adayl için bavuran saysnn 30u at bildirilirken, bu saynn 100ü amas bekleniyor. Buarada, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Dicle Üniversitesinde akademisyon olan Prof. Dr. Mehmet Emin Ylmazda, istifa edip Diyarbakrdan aday olaca belirtildi.

CENAP EKNC ADAY ADAYI

Aday adayl için bavuran isimler arasnda Akademisyon Doçent Doktor Cenap Ekincide bulunuyor. Dicle Üniversitesindeki görevinden istifa eden Ekincinin cumartesi günü kalabalk bir seçmen grubuyla, aday adayl için bavuruda bulunacak. Adaylna kesin gözüyle baklan Ekinci, Ortaakl Platformunun kurucular arasnda yer alyor.

ADAY ADAYI SMLER

Ak Partinin milletvekili aday adaylar arasnda, Alattin Parlak, rfan Rza Yazcolu, Av. Ercan Ezgi, erif Aydn, Erdal Atik, Abdullah Atik, Osman Aslan, Suat Bora, Ali hsan Merdanolu, Cuma çten, Elif Toptanc, Abas Bar, lyas ler ve Mervettin Tosunlu gibi isimler yer alyor.

LALE BENDE ADAY ADAYIM

Diyarbakrn Hani ilçesine bal Kuyular Beldesinde 1994 ve 2004 yllar arasnda Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Partiden 2 dönem Belediye Bakanln yapm olan brahim Lale, bir basn açklamas yaparak AK Partiden milletvekili aday aday olduunu açklad. Bir sosyal tesiste yaplan basn açklamasna brahim Laleye destek olarak Hani bölgesinin kanaat önderleri ve Lale ailesinin fertleri katld. Açklamalarn ardndan Lale, resmi olarak bugün adaylk bavurusunu gerçekletireceini söyledi.

HAMA AANIN OLU DA

Diyarbakr ve bölgenin kanaat önderlerinden olan 56 çocuklu 300 torunlu Hamo Aa lakapl Mehmet Arslann olu Tahsin Arslan, 24 Haziran seçimlerinde AK Partiden milletvekili aday adayl için bavurusunu yapt.

YARGITAYDAK STFALAR

Dantay Basavcs Halil Ylmaz seçimlerde milletvekili aday aday olmak üzere emekliye ayrlrken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Klç, Kültür ve Turizm Bakanl Kütüphaneler ve Yaymlar Genel Müdürü Hamdi Turucu, Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanl Tefti Kurulu Bakan Yusuf Özhan, Haberleme Genel Müdürü Ensar Klç ve Bakan Danman Fettah çetinkaya da istifa etti.

Ana Sayfaya Git