“Aday olmamak, kendi kararım!”

Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, “Görevden alınma” ve “İstifa” tartışmalarına son noktayı koyarak “Aday olmamak, kendi kararım!” dedi.

Haberler 06.01.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 06.01.2018 - 10:13

Uzun süreden beri Görevden alnma ve stifa tartmalaryla gündemden dümeyen Ak Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Dara Akar, konuyla ilgili önemli açklamalarda bulunarak aday olmamann kendi karar olduunu belirterek, göreve devam sinyalini verdi.

2017 ylnn Kasm ve Aralk aylarndan itibaren youn bir ekilde Türkiyede kongre süreci devam ediyor. 2018 ylnda ise ubat sonuna kadar il kongreleri bitecek. Sonra da büyük kongrelerimiz olacak.

14 yldr Ak Partide, son 3 yl ise il bakanlk görevinde olduunu belirten Akar, Türkiyede elbette ki bir deiim heyecan var. Tüm Türkiyede birçok ilde gerek belediye bakanl noktasnda gerek il bakanl konusunda seçimler gerçekleti. dedi.

Aday olmamak, kendi kararm!

Aday olmamann kendi karar olduuna dikkat çeken Akar, Ben kendim dorusu genç jenerasyona frsat vermek ve taze kana imkan vermek açsndan aday olmama yönünde bir açklama yaptm. Bu benim kendi kararm. Genel merkez ile istiare ettim. Türkiyede bir deiim dönemi var. Bu deiim dönemine ben de ayak uydurmak istiyorum. Tekilatlarma taze kan sunmak istiyorum. fadelerini kulland.

Türkiyede deiim arzusu vard

Cumhurbakannn da bu yönde bir çars olduuna dikkat çeken Akar, Elbette ki Türkiyede bir deiim arzusunu dile getirmesi ve tekilatlarda yeni bir heyecan beklentisini dile getirmesi bizim de bir pozisyon almamz beraberinde getirdi. Bunu ben genel merkezden konuarak genel merkezin de bu sizin kararnzdr. Biz sayg duyarz yaklam ile tabi ki genel bakanmz cumhurbakanmzn bu yöndeki kararn beklemek gerekiyor. Ellerini güçlendirmek istedik. Birçok il bakanmz deerli cumhurbakanmzn çarsndan sonra genel merkezimiz ile istiarede bulundular. eklinde konutu.

Görevi devredenler küskünlüe teebbüs etmediler

Cumhurbakan ve genel merkezin kararn beklemek zorunda olduklarn vurgulayan Akar, Görevimin devamn m yoksa bir baka kardeimize mi görevi vereceiz. Bunu sayn genel bakanmzn veya genel merkezimizin bilecei bir i. Diye konutu.

Diyarbakrn hassas bir ehir olduuna deinen Akar, Diyarbakr Türkiye ve bölge için önemli bir ehir. Bu hassasiyetle çalmalar devam ediyor. Kamuoyu ve siyasilerle görümeler neticesinde devam etmeme yönelik tavsiyelerini aldk. Bunlar deerlendiriliyor. Ak Parti camiasnda biz her zaman aile içerisindeyiz. Görevi devredenler küskünlüe teebbüs etmediler. dedi.

2019 seçimlerine bir an önce hazrlanmalyz

Akar konumasnn sonunda, Bazen il bakansnz bazen parti içerisinde baka bir görev üstlenirsiniz. Önümüzdeki hafta nasl bir gelime olacan bilemiyorum. Hangi arkadamza görev tevdi edilirse, ben ve tekilatm sonuna kadar görev verilecek arkadamzn arkasnda olacaz. Genel bakanmz devammz yönünde bir karar verecek olursa, o konuda da ailemizi bir araya getirip toplayacaz. Önümüzdeki hafta toplanmasn bekliyoruz. Ocak ve ubat aylar içerisinde bir kongre gerçekletirmemiz gerekiyor. Bir an önce 2019 seçimlerine bir an önce hazrlanmamz gerekiyor. Ak Parti bir davadr ve bir misyon hareketidir. fadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git