Adliye'ye girişte kızılötesi kontrol

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir kısım personelin 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılmaları uygun görüldüğü belirtildi. Tedbirler kapsamında, görev yapan personellerden hamile, yasal süt izni kullananlar, engelli olanlar, 60 yaş ve üzerinde olanlar, kronik hastalıkları olanlara 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izin verildiği belirtildi.

Haberler 17.03.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyay etkisi altna alan korona virüsü önleme tedbirleri kapsamnda Diyarbakr Adliyesi giriine, kzlötesi infirared ate ölçer cihaz kuruldu. Cihazla adliyeye giren vatandalarn ateleri kontrol ediliyor.

DYARBAKIR ADLYES

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamada, çinin Wuhan kentinden çkan ve birçok ülkeye yaylan korona virüs salgn nedeniyle Cumhurbakanl dari ler Bakanl Personel ve Prensipler Genel Müdürlüünce alnan tedbirler kapsamnda kamu kurum ve kurulularnda görev yapan bir ksm personelin 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli saylmalar uygun görüldüü belirtildi. Açklamada, Bu tedbirler kapsamnda, Hakimler ve Savclar Kurulu ile Adalet Bakanlmzca da Adliye ve Ceza nfaz Kurumlarnda alnmas gereken tedbirler tüm Cumhuriyet Basavclklarna iletilmitir. Cumhuriyet Basavclmzca Bakanlmz talimatlar dorultusunda, Adliye ana hizmet binas ile ek hizmet binalarnda geni çapl dezenfektan ilemleri yaplmtr. Binalara giri ve çklarn asgari düzeyde tutulmas yönünde tedbirler alnmtr. Binaya giri yapan vatandalarn ilemlerini, koruyucu ekipman ve malzemelerle donatlan savclk ve mahkemeler ön bürolarnda yapmalar salanm ve bu ekilde bina içerisindeki sirkülasyon azaltlmtr.

BNA GRNDE KONTROL

Binaya giri yapan vatandalarn da el dezenfektanlar için aparat ve antiseptik el dezenfektanlar giri kaplarna ve bina koridorlarna konulmutur. Giri kaplarnda ayrca kzlötesi infirared ate ölçer cihaz ile personel ve vatandalarn ateleri ölçülmektedir. Ceza infaz kurumlarmzda da ayn tedbirler alnmtr. Cumhurbakanl dari ler Bakanlnn talimatlar dorultusunda da kurumumuzda görev yapan personellerden hamile, yasal süt izni kullananlar, engelli olanlar, 60 ya ve üzerinde olanlar, kronik hastalklar olanlara 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izin verilmi, dier personellerimiz standart mesai saatlerine göre görevlerine devam etmektedirler. Yine Hakimler ve Savclar Kurulunun talimatlar dorultusunda, deerlendirilmesi mahkeme hakimleri ve cumhuriyet savclarnn takdirlerinde olmak üzere, tutuklu ilere yönelik soruturma ve kovuturmalar ile ivedi saylacak hususlar haricinde duruma ve keiflerin ertelenmesi ile gerekli hallerde SEGBS uygulamasnn kullanlmas ön görülmü ve Mahkemelerle koordineli olarak bu yöndeki tedbirler de alnmtr. Adliyelerin toplu halde bulunulan yerlerden olmas nedeniyle gerek personellerimizin gerekse vatandalarmzn korona virüs salgnndan etkilenmemesi bakmndan gerekli tedbirler alnm olup, bu tedbirler dorultusunda Adliyemizde faaliyetlerini yürüten tüm yarg birimlerimiz mevcut personelleri ile aktif olarak görevlerini devam ettirmektedirler denildi.

Ana Sayfaya Git