Adnan Oktar'ın kaçışına ilişkin fotoğraflar iddianamede

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik, 226 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin delil klasörlerinde, Oktar ve örgütün 2 numaralı ismi Ürer'in, 11 Temmuz 2018'de düzenlenen operasyon öncesi kaçtıklarına dair fotoğraflar ortaya çıktı.

Haberler 21.08.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik, 226 üpheli hakknda hazrlanan iddianamenin delil klasörlerinde, Oktar ve örgütün 2 numaral ismi Ürerin, 11 Temmuz 2018de düzenlenen operasyon öncesi kaçtklarna dair fotoraflar ortaya çkt.

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik, Oktarn da aralarnda bulunduu 171i tutuklu 226 üpheli hakknda hazrlanan iddianamenin delil klasörlerinde, Oktar ve örgütün iki numaral ismi Didem Ürerin 11 Temmuz 2018de düzenlenen operasyon öncesi Kandillideki villada yer alan gizli geçitten kaçtklarna dair fotoraflarn olduu ortaya çkt.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafndan hazrlanan, gönderildii stanbul 30. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin soruturmaya ilikin delil ihtiva eden ek klasörlerde yer alan, Oktar ve örgütün iki numaral ismi Didem Ürer ile örgüt üyesi olduu belirtilen baz kadnlarn operasyondan kaç anlaryla ilgili fotoraflar dikkati çekti.

ddianameye giren tutanaklarda, stanbul Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince Adnan Oktar suç örgütüne yönelik 11 Temmuz 2018 günü sabah saat 06.00 sralarnda gerçekletirilen operasyonu, Kandillideki villasna kurdurduu kamera düzeneiyle dakikalar önce örendii belirtilen Oktarn, gözaltna alnmadan, yanndakilerle villadaki gizli bir geçitten kaçt kaydediliyor.

Sanklarn kaç anna ilikin fotoraflarda, Kandillideki villadan yola doru inen gizli bir geçit olduu ortaya çkarken, bu kiilerin operasyondan dakikalar önce ana yola, bu geçitten indikleri gözleniyor. Örgüt üyesi olduu belirtilen baz kadnlarn da bu yolu kullandklar ifade ediliyor.

Görüntü tutanaklarnda, örgüt eleba Oktar ve Ürerin operasyon günü sabah saat 05.22de gizli geçitle gidilen yolda bekletilen araçlarna bindikleri, buradan da hzl bir ekilde ayrldklar aktarlyor. Ayrca spor kyafetli dier kadnlarn da gizli yoldan geçtikleri srada ellerinde valizler tadklar kaydediliyor.

Maslakta yakalanmt

stanbul Cumhuriyet Basavclnn talimat dorultusunda stanbul Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünce 11 Temmuz 2018 sabah saat 06.00 sralarnda düzenlenen operasyonda, operasyonu dakikalar önce örenen Oktar ve yanndakilerin ilk etapta kaçtklar, daha sonra gözaltna alndklar örenilmiti.

Arabalaryla Saryere giderken Maslakta yakalanan Oktar ve Ürerden yüklü miktarda döviz ele geçirildii kaydedilmiti. Soruturmada Oktarn aralarnda bulunduu 167 üpheli tutuklanmt.

ddianameden

stanbul Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, 171i tutuklu 226 sank yer alyor.

Soruturma kapsamnda, madur ve müteki sfatyla 125 kiinin ifadesine bavurulduu belirtilen iddianamede, sanklardan 25inin etkin pimanlk hükümlerinden yararlanmak için bavuruda bulunup bu konuda beyanlarnn alnd ifade ediliyor.

Örgütün kurucu ve yöneticisi olan üpheli Adnan Oktarn elebalndaki silahl suç örgütünün biri firari 13 yöneticisi bulunduu ve soruturma kapsamnda 171i tutuklu 226 üpheli olduu anlatlan iddianamede, üphelilerin cezalandrlmas istenen suçlar öyle:

Siyasal veya askeri casusluk suçuna teebbüs etme, suç ilemek amacyla örgüt kurma ve yönetme, suç ilemek amacyla kurulan örgüte üye olma, suç ilemek amacyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardm etme, cinsel istismar, cinsel saldr, 6136 Sayl Kanuna muhalefet, eitim ve öretim hakknn engellenmesi, antaj, eziyet, kiiyi hürriyetinden yoksun klma, suçtan kaynaklanan mal varln deerlerini aklama, hakaret, 3628 Sayl Mal Varl Bildiriminde Bulunulmas, Rüvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa muhalefet, kiiler arasndaki konumalarn dinlenmesi ve kayda alnmas, dolandrclk, tehdit, kiisel verilerin kaydedilmesi, kasten öldürmeye teebbüs, silahl terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardm etme, 5607 Sayl Kaçakçlk Kanununa muhalefet, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, resmi belgede sahtecilik ve suçluyu kayrma.

lk duruma 17 Eylülde

ddianamenin gönderildii stanbul 30. Ar Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne ve ilk durumann 17 Eylül 2019da Silivri Ceza nfaz Kurumlar karsndaki büyük salonda yaplmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git