Ağlama Kızım Babanın Düğünü

PKK'nın hücre evine düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ahmet Alp Taşdemir'in cenazesi, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı. Şehidin Diyarbakırlı eşi Yeşim Taşdemir törende ağlayan kızına, "Ağlama kızım bugün babanın düğünü, bugün babanın en şerefli, en onurlu günü, ağlama kızım" diye seslendi.

Haberler 05.11.2017 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar lçesinde, PKKnn gençlik yaplanmas olan YPSye yönelik düzenlenen operasyonda çkan çatmada ehit olan 26 yandaki özel harekat polisi Ahmet Alp Tademir için uurlama töreni düzenlendi.

l Emniyet Müdürlüü binas önünde düzenlenen törene Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Gda Tarm ve Hayvanclk eski Bakan Kutbettin Arzu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, imamlk yapan babas brahim Tademir, Diyarbakrl ei Yeim Tademir ve 1 yandaki kzlar Esma, askeri erkan, ehidin silah arkadalar katld.

EHT ENN KIZINA SÖZLER

ehid Tademirin cenazesi ambulanstan alnarak tören alanna getirildi ve özgeçmii okundu. 2011 ylnda Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüünde göreve balad, ayn yl Özel Harekat ube Müdürlüüne geçtii belirtildi. Özgeçmiin okunmasnn ardndan ehit Tademir için dualar edildi. ehit Ahmet Alp Tademirin tabutunu omuzlayan silah arakadalar tekbir getirerek, tabutu ambulansa kadar tad. ehit ei Yeim Tademir, alayan kz Esmaya, Alama kzm bugün babann düünü, bugün babann en erefli, en onurlu günü alama kzm diyerek taputun arkasndan yürüdü.

ehit polis memuru Ahmet Alp Tademirin özel harekatta birlikte görev yapt silah arkadalar, arkadalarn selam durarak uurlad. Tademirin cenazesi topraa verilmek üzere memleketi zmirin Selçuk lçesine uurland.

CENAZE NAMAZINI BABA KILDI

Tademir, memleketi Manisann Salihli lçesinde son yolculuuna uurland. ehit polisin cenaze namazn ac haberi cuma namaz öncesinde alan imam babas brahim Tademir kldrd. ehidin ei Yeim Tademir, cenaze töreni boyunca büyük metanet gösterdi, çevresindekilere de sk sk, Dik durun, ezan susturmad, bayra indirmedi. Banz dik olsun. Alamayn, dümanlar sevindirmeyin dedi. Kucana ald 1 yandaki kz Esmay da seven ve ona su içiren Yeim Tademir, Babann düününe geldik dedi. ehit polis Tademirin tabutu daha sonra bir süre meslektalar tarafndan omuzlarda tand, ardndan cenaze aracna konuldu. ehit Polis Memuru Ahmet Alp Tademir, daha sonra Salihli Asri Mezarlnda topraa verildi.

GÖZALTI SAYISI 10A çIKTI

Tademirin ehit olduu olayla ilgili polisin kentteki operasyonlar da devam ediyor. Dün düzenlenen operasyonlarda 8 kii gözaltna alnrken, olayla ilgili gözalt says 10a yükseldi. Operasyonda öldürülen PKKl teröristin einin de aralarnda bulunduu 10 kiinin Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesindeki sorgular devam ediyor. Ölü ele geçirilen PKKlnn krsalda 6 ay eitim ald belirtildi.

KOCAKÖYDE OPERASYON

Diyarbakrn Kocaköy ilçesinde 1 uzman çavuun ehit, 2 askerin yaraland olayn ardndan balatlan operasyonlar kapsamnda terör örgütüne yardm ve yataklk eden, terör örgütü adna uyuturucu imal ve ticareti yapt tespit edilen 21 kiinin ismi belirlendi. Belirlenen isimlerin yakalanmas için yaplan operasyonda gözaltna alnan 20 kiiden 7si çkarld adli makamlarca Terör örgütüne yardm yataklk, terör örgütü adna uyuturucu imal ve ticareti yapmak suçundan tutuklanrken, 13 kiinin ilemlerinin devam ettii belirtildi. Operasyon kapsamnda kimlii tespit edilen 1 firarinin yakalanmas için çalmalarn devam ettii bildirildi.

Ana Sayfaya Git