Ahali, sağlıkta zafiyetler çok!

Diyarbakırlı Vatandaşlar, eksileri ve artılarıyla şehrin sağlık hizmetlerini değerlendirirken, HİV’li hamile kadının tedavisinin aksamasına da sert tepki göstererek; "sağlıkta zafiyetler çok!" dedi.

Haberler 09.01.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn da soruturma balatt HVli hamile kadnn doum skandal olayndan sonra ehrin salk hizmetleri gündeme gelirken, Diyarbakrllar da skandal üzerine tepkilerini gösterdiler.

Yaanan olayda, Diyarbakr Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Kadn Doum Kliniinde, HIV virüsü tayan hamile bir kadnn sezaryen ameliyatna doktorlarn girmek istememesine büyük tepki domutu.

Diyarbakrda birçok hastanenin bandan savd hamile hasta en son gittii Dicle Üniversitesi Hastanelerinde ise doktorun tedaviye yanamamas üzerine tedavisi gecikmiti.

Diyarbakrn salk hizmetleri hakknda Diyarbakr Söz Gazetesine konuan vatandalar, eksileri ve artlaryla ehrin salk hizmetlerini deerlendirirken, HVli hamile kadnn tedavisinin aksamasna da sert tepki gösterdi.

Özel hastaneler soygun gibi

ehrin salk hizmetlerinin eskiye göre daha iyi durumda olduunu belirten Mehmet Turhan, Aile doktorlarmz var. Hekimlerimiz var. Özel hastaneye de gitme imknmz var. Ama devlet hastanelerini daha çok tercih ediyoruz. Özel hastaneler soygun gibi. dedi.

Hekimlerin müdahale etmesi gerekiyordu

Turhan, Bir insana insan gözüyle bakmak gerekiyor. Hekimse hekimliini yapacak. HV skandal ile ilgili bakanlk da soruturma açt. Gerekeni yapacaktr. Hekimlerin kadna müdahale etmesi gerekiyordu. çünkü sonuçta bir insan o da. eklinde konutu.

Kendini yüksek tepelerde görüyorlar

Diyarbakrn salk hizmetlerinin ihtiyac karlamadn belirten Mehmet Yldrm, Salk hizmetinin ulam sorunlar var. Ayn koullarda yaadmz kiiler hastanede kendini yüksek tepelerde gördükleri için sorunlar çkyor. Bahekim ve dier yöneticiler olumlu bir i yapamyorlar. Fi sralarnda büyüklere sayg çineniyor. Babalar yandaki insanlar azarlyorlar. ikyet dilekçelerinden de olumlu bir sonuç alamyoruz. ifadelerini kulland.

Devlet hastanesini tercih ederim

HVli kadn doum skandal hakknda da konuan Yldrm, Doktorlara kar iddete karyz. Eer adalet olsayd bu sorunlarla karlamazdk. Bir doktora kar yaplan iddete karym. diye konutu.

Diyarbakrn salk hizmetlerini yeterli bulduunu ifade eden Mesut Diyar, Hastane saylarmz iyi. Devlet Hastanelerini özel hastanelere tercih ederim. Özel hastanelerde kafadan ilemler yaplyor. Fatura için testler yaplyor. HVli hamile kadnnn doumuna girmeyen görevliyi bulup hakknda ilem yaplmaldr. dedi.

HVli hasta da neticede insandr

ehrin salk hizmetlerinde olumlu ve olumsuz gelimeler olduunu dile getiren Mustafa Aydn, Randevu sistemi iyi bir sistem ancak fi sralar halen kötü bir durumda. Salkta olumlu yönde gelimeler de var olumsuz yönde gelimeler de. Hasta HVli de olsa doktorlarn bakmas gerekiyor. Bu onun görevdir, HVli hasta da neticede insandr. eklinde konutu.

Doktor almyorsa, yöneticilerinde sknt

Salk hizmetlerinin eksikliklerinden yaknan Berivan H. ise Diyarbakrdaki salk hizmetlerini yeterli bulmuyorum. Uzman ve doçent eksikleri var. Ama özel hastanedense devleti tercih ederim. Özel hastanelerde genellikle ihraç edilenler ya da belgeleri eksik olanlar çalabiliyor. HVli hamile kadna baklmamasn kesinlikle knyorum. Böyle bir ey söz konusu olamaz. Artk bunlara üst yöneticilerin bir ey söylemesi gerekiyor. Üst yöneticiler bir ey diyemiyorsa, bu olay knyoruz. Bu tür hastalar mutlaka douma alnmaldr. Bu artlar altnda eer doktorlar tedavi etmiyorsa, yöneticilerinde bir sknt vardr. ifadelerini kulland.

Knyorum

smail Yerli ise Doktor az, hizmet yok. Hocalar çok eksik. HVli hastann tedavisinin geciktirilmesini knyorum. dedi.

Herkes görevini yapsa iyi olur

Ayhan Özen de Doktorlarn HVli hastaya bakmamasna çok üzüldüm. Herkes görevini yapmasa iyi olur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git