Ahmet Davutoğlu Manisa'da 'Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum'

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 7. yıldönümünde Manisa Muradiye'den seslenen Ahmet Davutoğlu; 'Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi rahmetle anıyorum'dedi

Haberler 25.03.2016 - 19:18 Son Güncelleme : 25.03.2016 - 19:18

Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 7. yıldönümünde Manisa Muradiyeden seslenen Ahmet Davutoğlu; Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi rahmetle anıyorumdedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiyenin büyümesinden, gelişmesinden, güçlenmesinden rahatsız olanların bu yüzden ülkedeki güven ve istikrar ortamını hedef aldıklarını söyleyerek, Normalde ideolojileri bakımından birbirleri ile çatışma halinde olan terör örgütleri bugün Türkiyeyi ortak hedef seçmiş durumda. 7 Hazirandan sonra bir yerden düğmeye basıldı ve geçici hükümet kurma süreci fırsat bilinerek Türkiye yeniden kargaşaya sürüklenmek istendi. Onlara karşı dimdik durarak, Bu ülke sahipsiz değil dedik, sahipsiz değil diyoruz dedi.

Davutoğlu, Manisanın Muradiye ilçesinde, aralarında açılışı da yapılacak Muradiye Spor Salonunda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, Şehzadeler şehri, şifa şehri, fidan şehir Manisanın yiğit insanları, güzel Manisalılar, aziz vatandaşlarım, sizleri saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Bizi, şifa şehri Manisa ile gönül zengini Manisalılarla tekrar buluşturan Rabbime hamd-ü senalar ediyorum. Allah bizi Manisadan ayırmasın, Manisanın sevgi ve muhabbetini de bizden ayırmasın diye başlayan Davutoğlu, Manisanın her köşesiyle gurur duyduğunu söyledi.

Kentin ilçelerini de tek tek sayarak buralara selam gönderen Davutoğlu, Manisa, bizi her zaman kucaklamaya hazır mısın? 1 Kasım destanını yazan Manisa, yeni destanlar yazmaya hazır mısın? Şehzadeler yetiştiren Manisa, devlet adamlığının fidanlığını yetiştiren Manisa, yeni devlete güçlü, büyük, yeni Türkiye Cumhuriyetine hazır mısın? Bunun için ter dökecek miyiz? Bunun için emeğimizi, canımızı ortaya koyacak mıyız? sözleriyle vatandaşlara seslenen Davutoğlu, salondan gelen olumlu yanıtlar üzerine, Manisa bize hep güç verdi. Hep bağrına bastı, Allah razı olsun diye konuştu.

MUHSİN YAZICIOĞLU DOSTUMUZU RAHMETLE ANIYORUM

Vefatının yıl dönümünde merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunu da rahmetle anan Başbakan Davutoğlu, Aramızdan ayrılan bir fidanı, bu ülkenin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından Muhsin Yazıcıoğlu dostumuzu rahmetle anıyorum. Biraz önce muhterem eşleriyle de konuştum. Onu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Vefatının üzerinden geçen zamana rağmen, onun vakur, demokrat, dik ve milletinin yanındaki onurlu duruşunu hep hatırlıyoruz. Rabbim, onu cennetiyle mükafatlandırsın ifadelerine yer verdi.

Davutoğlu, Manisalıların 1 Kasım seçiminde, AK Partiye büyük bir teveccüh göstererek partilerinin 5 adayını vekil olarak Ankaraya gönderdiğini dile getirerek, Allah sizlerden razı olsun. Biliniz ki onların her biri, gece ve gündüz Manisanın, Türkiyenin hizmetinde olacaklar. Biz Manisadan ayrı kalamayız. Gelince de boş gelmeyiz, hayırlı müjdelerle geliriz. Yine hayırlı müjdelerle geldik. Bugün de Manisaya çok değerli katkıları olacak toplam 105 milyon 279 bin lira değerindeki yeni yatırımları ve tesisleri hizmete açmak için huzurunuzdayız dedi. Manisaya toplam 26 tesis ve yatırımı kazandırdıklarını belirten Davutoğlu, Türkiyenin her köşesine hizmet etmenin mukaddes bir görev olduğunu söyledi.

Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak gören bir anlayışla siyaset yaptıklarını vurgulayan Davutoğlu, millete hizmet için siyasette bulunduklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: Sizlerle el ele vererek 14 yılda hem Türkiyeyi hem Manisayı nereden nereye taşıdığımızı en iyi siz biliyorsunuz. Bugün de hem içeride hem dışarıda sıkıntılar yaşarken, Türkiyenin nasıl hedeflerinden hiç sapmadan büyümeye devam ettiği ortada. Türkiyenin büyümesinden, gelişmesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar, işte bu yüzden ülkemizdeki güven ve istikrar ortamını hedef alıyor. Normalde ideolojileri bakımından birbirleri ile çatışma halinde olan terör örgütleri bugün Türkiyeyi ortak hedef seçmiş durumda. 7 Hazirandan sonra bir yerden düğmeye basıldı ve geçici hükümet kurma süreci fırsat bilinerek Türkiye yeniden kargaşaya sürüklenmek istendi. Onlara karşı dimdik durarak Bu ülke sahipsiz değil dedik, sahipsiz değil diyoruz. kaynak:yeniasır

MUHSİN YAZICIOĞLU BİYOGRAFİSİ

Büyük Birlik Partisinin kurucusu ve ilk genel başkanı olan Türk siyasetçi. Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Halit ve Fidan Yazıcıoğlu çiftinin son çocuğu olarak SivasınŞarkışla ilçesi Elmalı Köyünde doğdu. Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışlada, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde yaptı.

1968de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan Yazıcıoğlu, Şarkışlada Genç Ülkücüler Hareketine katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972de Ankaraya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev yapmaya başladı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığında bulundu (1977 - 1978). Yazıcıoğlu, 1978de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneğinin kurucu Genel Başkanı oldu.

1980 yılına kadar MHPde Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davasında yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevinde kaldı ancak siyasi hayatına devam etmesini engelleyecek bir ceza almadı.

Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfının başkanlığını yaptı.

1987de Milliyetçi çalışma Partisine (MçP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi çalışma Partisi (MçP) ve Islahatçı Demokrasi Partisinin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivastan milletvekili seçildi.

7 Temmuz 1992de, içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MçPden ayrıldı.

29 Ocak 1993de, MçPden ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisini (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

24 Aralık 1995te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP - BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat1996da ANAPtan istifa ederek, BBPye döndü.

Muhsin Yazıcıoğlu, 26 Nisan 1998de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 8 Ekim 2000tarihindeki 4. Büyük Kurultayda tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivastan bağımsız milletvekili olarak TBMMye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 tarihinde, Göksun, Kahramanmaraşda geçirdiği helikopter kazası sonucunda vefat etmiştir.

Ana Sayfaya Git