Ahmet Davutoğlu Manisa'da 'Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum'

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 7. yıldönümünde Manisa Muradiye'den seslenen Ahmet Davutoğlu; 'Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi rahmetle anıyorum'dedi

Ahmet Davutoğlu Manisa'da 'Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum'

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 7. yıldönümünde Manisa Muradiye'den seslenen Ahmet Davutoğlu; 'Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi rahmetle anıyorum'dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, güçlenmesinden rahatsız olanların bu yüzden ülkedeki güven ve istikrar ortamını hedef aldıklarını söyleyerek, "Normalde ideolojileri bakımından birbirleri ile çatışma halinde olan terör örgütleri bugün Türkiye'yi ortak hedef seçmiş durumda. 7 Haziran'dan sonra bir yerden düğmeye basıldı ve geçici hükümet kurma süreci fırsat bilinerek Türkiye yeniden kargaşaya sürüklenmek istendi. Onlara karşı dimdik durarak, 'Bu ülke sahipsiz değil' dedik, sahipsiz değil diyoruz" dedi.

Davutoğlu, Manisa'nın Muradiye ilçesinde, aralarında açılışı da yapılacak Muradiye Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, "Şehzadeler şehri, şifa şehri, fidan şehir Manisa'nın yiğit insanları, güzel Manisalılar, aziz vatandaşlarım, sizleri saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Bizi, şifa şehri Manisa ile gönül zengini Manisalılarla tekrar buluşturan Rabbime hamd-ü senalar ediyorum. Allah bizi Manisa'dan ayırmasın, Manisa'nın sevgi ve muhabbetini de bizden ayırmasın" diye başlayan Davutoğlu, Manisa'nın her köşesiyle gurur duyduğunu söyledi.

Kentin ilçelerini de tek tek sayarak buralara selam gönderen Davutoğlu, "Manisa, bizi her zaman kucaklamaya hazır mısın? 1 Kasım destanını yazan Manisa, yeni destanlar yazmaya hazır mısın? Şehzadeler yetiştiren Manisa, devlet adamlığının fidanlığını yetiştiren Manisa, yeni devlete güçlü, büyük, yeni Türkiye Cumhuriyeti'ne hazır mısın? Bunun için ter dökecek miyiz? Bunun için emeğimizi, canımızı ortaya koyacak mıyız?" sözleriyle vatandaşlara seslenen Davutoğlu, salondan gelen olumlu yanıtlar üzerine, "Manisa bize hep güç verdi. Hep bağrına bastı, Allah razı olsun" diye konuştu.

"MUHSİN YAZICIOĞLU DOSTUMUZU RAHMETLE ANIYORUM"

Vefatının yıl dönümünde merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu da rahmetle anan Başbakan Davutoğlu, "Aramızdan ayrılan bir fidanı, bu ülkenin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından Muhsin Yazıcıoğlu dostumuzu rahmetle anıyorum. Biraz önce muhterem eşleriyle de konuştum. Onu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Vefatının üzerinden geçen zamana rağmen, onun vakur, demokrat, dik ve milletinin yanındaki onurlu duruşunu hep hatırlıyoruz. Rabbim, onu cennetiyle mükafatlandırsın" ifadelerine yer verdi.

Davutoğlu, Manisalıların 1 Kasım seçiminde, AK Parti'ye büyük bir teveccüh göstererek partilerinin 5 adayını vekil olarak Ankara'ya gönderdiğini dile getirerek, "Allah sizlerden razı olsun. Biliniz ki onların her biri, gece ve gündüz Manisa'nın, Türkiye'nin hizmetinde olacaklar. Biz Manisa'dan ayrı kalamayız. Gelince de boş gelmeyiz, hayırlı müjdelerle geliriz. Yine hayırlı müjdelerle geldik. Bugün de Manisa'ya çok değerli katkıları olacak toplam 105 milyon 279 bin lira değerindeki yeni yatırımları ve tesisleri hizmete açmak için huzurunuzdayız" dedi. Manisa'ya toplam 26 tesis ve yatırımı kazandırdıklarını belirten Davutoğlu, Türkiye'nin her köşesine hizmet etmenin mukaddes bir görev olduğunu söyledi.

Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak gören bir anlayışla siyaset yaptıklarını vurgulayan Davutoğlu, millete hizmet için siyasette bulunduklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Sizlerle el ele vererek 14 yılda hem Türkiye'yi hem Manisa'yı nereden nereye taşıdığımızı en iyi siz biliyorsunuz. Bugün de hem içeride hem dışarıda sıkıntılar yaşarken, Türkiye'nin nasıl hedeflerinden hiç sapmadan büyümeye devam ettiği ortada. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar, işte bu yüzden ülkemizdeki güven ve istikrar ortamını hedef alıyor. Normalde ideolojileri bakımından birbirleri ile çatışma halinde olan terör örgütleri bugün Türkiye'yi ortak hedef seçmiş durumda. 7 Haziran'dan sonra bir yerden düğmeye basıldı ve geçici hükümet kurma süreci fırsat bilinerek Türkiye yeniden kargaşaya sürüklenmek istendi. Onlara karşı dimdik durarak 'Bu ülke sahipsiz değil' dedik, sahipsiz değil diyoruz."  kaynak:yeniasır

MUHSİN YAZICIOĞLU BİYOGRAFİSİ

Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı olan Türk siyasetçi. Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Halit ve Fidan Yazıcıoğlu çiftinin son çocuğu olarak Sivas'ınŞarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğdu. Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde yaptı.

1968'de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan Yazıcıoğlu, Şarkışla'da "Genç Ülkücüler Hareketi"'ne katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu (1977 - 1978). Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu.

1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı ancak siyasi hayatına devam etmesini engelleyecek bir ceza almadı.

Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.

7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı.

29 Ocak 1993'de, MÇP'den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP - BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat1996'da ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

Muhsin Yazıcıoğlu, 26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 8 Ekim 2000tarihindeki 4. Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 tarihinde, Göksun, Kahramanmaraş'da geçirdiği helikopter kazası sonucunda vefat etmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz